Foto: Matija Djanjesic / CROPIX/navijačka baklja, ilustracija

Srbi pišu, ‘prestrašeni su Hrvatskom’: ‘Imaju generala na uniformi, to su nitkovi istrošeni u bitkama’

Autor: GIŠ

Hrvatska u ponedjeljak igra odlučujući susret Europskog prvenstva u Njemačkoj, sve što se do sad dogodilo više nema nikakve veze, a 90 minuta istine za Vatrene krenut će od 21 sat u Leipzigu na Red Bull Areni, gdje je donedavno carevao Joško Gvardiol. Utakmica Italije i Hrvatske pobudila je i veliku pozornost u istočnom susjedstvu, gdje su utakmicu najavili iz kuta Italije kroz tekst iz ‘Corriere delllo sport’, koja je vrlo slikovito najavila utakmicu.

“Na jezeru Neuruppin, baznom kampu za Europsko prvenstvo u Njemačkoj, Modrić se priprema misleći da to neće biti  zadnji ples s hrvatskom desetkom. Gledaćemo u oči bivšeg osvajača ‘Zlatne lopte’, svježeg osvajača Lige prvaka s Real Madridom i Dalićevu družinu, nitkove istrošene u tisućama bitaka. Imaju obilježja generala na uniformi, lukavo oko koje je potrebno kad sutra ne postoji. Pokreće ih ponos populacije od samo četiri milijuna.

Znaju trpjeti, oduprijeti se i podići se. U nogometu predstavljaju slavensku školu i oslobodili su se klišea genijalnosti i nepromišljenosti. Svjetski vicešampion iz 2018, poražen u finalu od Mbappeove Francuske. Brončana medalja u Katru, kad su ‘Azzuri’ bili ispred TV-a. Argentini su pokleknuli tek u polufinalu. Messi je čak uspio ‘spaliti’ Gvardiola, čudovište koje je otkrio Guardiolin City”, pišu Talijani.




Oni se boje

“Oni se boje. Unutar talijanskog kampa računali su, provjeravali karijere i različite nivoe iskustva: ukupno 1.198 nastupa za hrvatsku reprezentaciju, 20 od 26 pozvanih bilo je u Katru sa Dalićem. Modrić, Brozović, Perišić plus Vida (više nije starter), Kovačić i Kramarić prije osam godina upisali su se na listu finala Svjetskog prvenstva u Moskvi. Znaju se napamet. U odnosu na ‘Azure’ (577) odigrali su dvostruko više međunarodnih utakmica”, pišu iz Corrierea i zaključuju:

“Izjednačene utakmice nogu biti riješene u sprintu i Hrvatskoj igra samo jedan ishod – pobjeda. Svaki poraz izložio bi nas čekanju repasaža, pod uvjetom da se Španjolska ne preda Albancima. Jasno je, sad imamo samo jedan cilj: izbjeći mogućnost eliminacije koja bi izazvala krizu”, pišu Talijani, što je izazvalo salvu komentara čitatelja, koji su mahom uvjereni kako su Vatreni potrošena reprezentacija.




“Dogurat će do pakiranja kofera večeras. Dođi im na doček”, tako je prokomentirao jedan korisnik, dok se drugi nadovezao: “Jao teksta, evo Talijani strepe od hr, moš’ si mislit, pa nisu mogli dobit lakšeg protivnika za proći dalje , dovoljan im bod a Talijani itekako znaju igrati na bod ,dok Hrvati moraju pobijediti a ne znam samo kako i s čim.”

Guliver Image

Omalovažavaju ih

“Kako samo omalovažavaju Italiju, kao oni su sila, ne znaju s kim imaju posla, namazat će ih žapci samo tako. Kao strepe od jedne Hrvatske.”, dodaje još jedan korisnik, dok ipak ima i onih koji podsjećaju na skor Italije i Hrvatske:

“Vidio neki dan “ludu” statistiku – Kroasani nisu nikad izgubili od Italije, imaju 3 pobjede i 5 neriješenih, teško da to može biti slučajno”, piše jedan od čitatelja u komentaru.

Udaraju neznalice da je Hrvatska ‘užasna’, ali na ovu stvar baš su jako zaboravili

Autor:GIŠ
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.