Foto: Ante Cizmic/CROPIX

Split nešto ipak sprema za Vatrene: ‘Ovo je odgovor koliko reprezentacija nije dobrodošla’

Autor: Ivor Krapac

Praćenje utakmica hrvatske reprezentacije u staroj gradskoj jezgri u Splitu je jučer i danas došlo u fokus zbog riječi Bojana Ivoševića, zamjenika splitskog gradonačelnika Ivice Puljka, da nema odstupanja od odluke kojom se ne dozvoljava gledanje  televizijskog prijenosa utakmica na otvorenom, u kafićima i u restoranima sa štekatima i terasama, niti za dolazeći Euro kojem je domaćin Njemačka.

To vrijedi za splitsku staru jezgru, a nakon što se podignula bura, svoju reakciju imala je Udruge veterana 4. gardijske brigade, prozivajući Bojana Ivoševića zbog njegovih riječi. U priopćenju za javnost, hrvatski branitelji spomenuli su da u Splitu neće biti organiziranja zone za navijače za praćenje utakmica, Ivoševiću su zamjerili i druge stvari, a što se navijačke zone tiče, gradonačelnik Splita Puljak tvrdi da će nje ipak biti.

“Reprezentacija će se gledati u Splitu. Mi smo jedan od dva grada koji ima organiziranu ‘fan zonu’ za gledanje utakmica, a organizacija je u tijeku. Sad ne bih o tehničkim detaljima koje još niti ne znam”, rekao je Ivica Puljak za Večernji list.

Foto: Nikola Vilic / CROPIX

‘Sigurno imamo ‘fan zonu”

“Sigurno imamo fan zonu i to je odgovor koliko reprezentacija nije dobrodošla u Splitu na 0,2 posto ugostiteljske površine. Sve ostalo već je precizirao dogradonačelnik Ivošević”, dodao je Puljak komentirajući reakcije koje su došle zbog riječi njegovog zamjenika na RTL-u.

Među tim reakcijama,  članovi Udruge veterana 4. gardijske brigade jasno su izrazili što misle o Ivoševićevom istupu, između ostalog, i s riječima da se gledanje utakmica na otvorenom u splitskoj staroj jezgri ne događa ni kad igra Hajduk, a onda neće ni za “neki Euro”.

“Odakle Vam pravo zabraniti gledanje utakmice Hrvatske nogometne reprezentacije na Europskom prvenstvu, koje Vi nazivate ‘Neki Euro’, isto tako možemo reći da ste i Vi ‘Neki dogradonačelnik'”, poručili su hrvatski branitelji u svojem priopćenju za javnost.

Joško Gvardiol ostao u šoku u Engleskoj: ‘Prilazi čovjek i govori mi Hos’




”Neki dogradonačelnik’ to želi zasjeniti’

“Već dugi niz godina Hrvatska nogometna reprezentacija nas Hrvate čini sretnima i ponosnima svojim rezultatima i postignućima, i onda se nađe ‘Neki dogradonačelnik’ koji sve to želi zasjeniti svojom pozicijom u Gradu. Cijela država organizira navijačke zone za praćenje utakmica Hrvatske nogometne reprezentacije osim Grada Splita”, poručili su članovi Udruge veterana 4. gardijske brigade, a na taj dio njihovog javnog istupa, gradonačelnik Splita Puljak je za Večernji kazao da će zone za navijače ipak biti.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.