Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Španjolska slavila nad Gruzijom i osigurala susret s Njemačkom: Pogledajte sjajan gol bivšeg Dinamovca

Autor: Ivan Lukač

Nogometaši Španjolske pobijedili su Gruziju s velikih 4:1 i tako prošli u četvrt završnicu Europskog prvenstva. Španjolsku sada čeka veliki susret s domaćinom Njemačkom.

“Furija” je kao favorit odmah nametnula svoj ritam, ali do gola nisu uspjeli doći. Zato je nastao potpuni šok u Kolnu kada su Gruzijici poveli nakon kontre. Jedan ubačaj s desne strane Le Normand je skrenuo u svoj gol i od 18. minute debitanti su imali prednost.

Trajalo je to do 39. minute kada je Rodri na rubu 16 metara primio loptu i pogodio malu mrežicu i tako okrunio dominaciju trenutnih prvaka Lige nacija. Do kraja poluvremena Španjolska je bila bolja, ali gola nije bilo.

Derbi s Njemačkom

U nastavku Španjolska je nastavila gdje je stala. Gruzija je priliku imala preko Kvaratškelija koji je pucao s centra i umalo kaznio neopreznost Simona. On nije zabio, ali zato je Ruiz u 51.

Sam je ostao nakon ubačaja Yamala i samo se naklonio glavom za prednost Španjolske. Potvrdu prolaska potvrdio je Willams golom iz kontre u 74. minuti, a konačni rezultat postavio je bivši Dinamovac, Dani Olmo, koji je u 84. minuti s 17 metara zabio sjajnim udarcem.

Gruzija se tako oprašta od svog prvog velikog natjecanja, ali uzdignute glave dok Španjolska se sada priprema za nogometni klasik protiv Njemačke. Španjolskoj je ovo prvi primljeni gol na turniru i izgledaju jako uvjerljivo. Golove pogledajte OVDJE. 




Emotivna poruka Luke Modrića za kraj jedne ere, evo kako se oprostio od dugogodišnjeg suigrača


ŠPANJOLSKA- GRUZIJA 4:1




Španjolska (4-3-3): Simon – Carvajal, Le Normand, Laporte, Cucurella – Pedri, Rodri, Fabian Ruiz – Yamal, Morata, Williams 

Gruzija (5-3-2): Mamardašvili – Kakabadze, Gveleisani, Kašia, Dvali, Lohošvili – Čakvetadze, Kočorašvili, Kietišvili – Mikautadze, Kvaratškelia

90- Kraj susreta

84- GOOOOOOOLLL! Dani Olmo s ruba 16 za veliku pobjedu.

81- Još jednom Yamal ne zabija veliku šansu.

74- GOOOOOOLLLL! Inaki Willams je povukao kontru i stavio točku na i na ovu utakmicu.

71- Pokušava Gruzija iz kontre, no nema mirnoće u završnici.

65- Yamal je sada propustio veliku priliku. Još ima nade za Gruziju.

59- Španjolska ide po još jedan gol da zaključi utakmicu.

51- GOOOOOOLLLL! Vodi Španjolska. Fabian je sam ostao u pet metara i realizirao za vodstvo.

49- Kvicha je gađao s centra, ali pored gola. Kakva prilika

46- Evo nas u nastavku.

45- Kraj prvog djela.

39- GOOOOOOLLL! Rodri je primio loptu na 16 i pogodio malu mrežu.

37- Odličan udarac Cucurelle, nakon dugo vremena Španjolska je konkretno zaprijetila. Spreman je Mamardašvili.

30- Kruže Španjolci oko gola Gruzije, no bez pravih prilika.

23- Nastavlja se dominacija Španjolske, ali Gruzija ima rezultat.

18- GOOOOOLLL! Kakav šok, Gruzija je povela iz prve kontre. Le Normand je skrenuo loptu u svoju mrežu nakon ubačaja Dvalia.

16- Cavajal glavom, ali spreman je najbolji golman turnira.

11- Dominacija Španjolske, Gruzija još nije ni centar prošla.

6- Morata je bio u dobroj situaciji nakon ubačaja Fabiana, ali pored gola ide lopta.

1- Počela je utakmica.


Španjolska i Gruzija od 21 sat igraju četvrtu utakmicu osmine finala Europskog prvenstva u Kolnu. Glavni sudac današnjeg susreta bit će Francois Letexier iz Francuske. Pomoćnici će mu biti Cyril Mugnier i Mehdi Rahmouni. U VAR sobi sjedit će Jerome Brisard (FRA) i Paolo Valeri (ITA).

Španjolci su jedina momčad koja je imala maksimalnih devet bodova u grupnoj fazi te su dosad igrali možda i najuvjerljiviji nogomet na ovom Euru. Redom su pobjeđivali Hrvatsku, Italiju i Albaniju, a pritom nisu primili ni pogotka.

Gruzija je, uz Sloveniju, najveće iznenađenje Eura. U skupini F plasman su osigurali remijem protiv Češke i pobjedom protiv Portugala u posljednjem kolu. Čeka nas sigurno, zanimljiva utakmica.

Guliver image

Pobjednik na Njemačku

Prema FIFA-inom renkingu, to je najlošija reprezentacija na ovom Euru (74.), no to ju nije spriječilo da osvoji četiri boda u skupini i kao jedna od najboljih trećeplasiranih momčadi prođe u osminu finala.

“Sve što smo napravili u grupnoj fazi bit će bezvrijedno ako nas izbace u nedjelju. Već smo igrali protiv njih u kvalifikacijama, ali znamo da to neće biti ista utakmica” rekao je najmlađi igrač Yamal.

Španjolska je favorit za pobjedu s koeficijentom 1,25, dok je na pobjedu Gruzije 17,5. Remi je postavljen na koeficijent 7.  Susret kreće u 21 sat uz prijenos na HRT2 te na našem portalu pratite tekstualni prijenos

Engleska se vratila iz mrtvih i prošla dalje: Slovačka će dugo pamtiti ovakav šok

Autor:Ivan Lukač
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.