Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Šok zbog čovjeka koji je razbjesnio cijelu Hrvatsku: ‘Ubile su ga veze Hrvata’

Autor: K.I.

Nizozemski nogometni sudac Danny Makkelie više neće suditi na ovogodišnjem EURU u Njemačkoj. Ako ste slučajno zaboravili riječ je o sucu koji je dijelio pravdu u utakmici Hrvatske i Italije u Leipzigu, onoj u kojoj je pokazao osam spornih minuta sudačke nadoknade u kojoj su Vatreni kasnije primili gol koji ih je izbacio s kontinentalne smotre.

Nije Hrvatska bila jedina koja je imala prigovora na Makkeliea i njegovo suđenje. Bunili su se i Mađari, pa je tako njihov izbornik imao primjedbi na nejednak kriterij nizozemskog suca, pogotovo jer je Njemačkoj priznao pogodak nakon vidljivog prekršaja u napadu. Marco Rossi protestirao je zbog gola koji je postigao Jamal Musiala jer bio mišljenja da je asistent kod pogotka Ilkay Gündogan prethodno napravio prekršaj u napadu.

Šef sudaca Roberto Rosetti rekao je kako Makkelie ne odlazi zbog lošeg suđenja nego zato jer oni koji su ostali su sudili bolje. A odlazak Makkeliea s Eura nije prošao nezapaženo u nizozemskim medijima.

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Šok u nizozemskim medijima

“Njegove kolege suci i stručnjaci ne mogu vjerovati da je donesena takva odluka”, piše nizozemski Voetbal International koji navodi da su utakmicu Hrvatske i Italije stručnjaci proglasili najbolje suđenom utakmicom Eura. “Na obje utakmice koje je vodio na Euru UEFA je iskazivala zadovoljstvo njegovim suđenjem iako su ljutnju iskazivali Mađarska i Hrvatska. “Na kraju ga je ubila preduga nadoknada u utakmici Hrvatske i Italije. Hrvatski nogometni savez se službeno žalio na njegovo suđenje i stoga se čini da su veze Hrvata i Aleksandra Čeferina, predsjednika UEFA-e, razlog što su Makkeliea maknuli s Eura”, navodi se u tekstu Voetbal Internationala.

Suđenje Makkeliea u Hrvatskoj je okarakterizirano kao tendenciozno navlačenje u korist Italije. Mattia Zaccagni zabio je za izjednačenje Italije protiv Hrvatske (1:1) u osmoj minuti sudačke nadoknade koja nikome nije bila jasna. Čudili su se tolikoj nadoknadi nakon utakmice svi hrvatski reprezentativci na čelu s kapetanom Lukom Modrićem, kao i izbornik Zlatko Dalić.

“Moram podvući suca Makkeliea. Ovaj put je cilj opravdao sredstvo. Navlačio je tendenciozno za Talijane. Kazneni udarac za Hrvatsku je sudio jer nije imao drugog izbora. I na kraju produži utakmicu osam minuta. Igrao sam nogomet, igrao ga je i Tomo (Ivković) i ti osjetiš kad je nešto tendenciozno. Ovo kako je on sudio utakmicu… on je imao kriterij koji je bio na strani Talijana”, komentirao je Makkeliejevo suđenje u studiju HRT-a njihov stručni komentator Joško Jeličić.

Joško Jeličić odustao od komentiranja Eura na HRT-u, objasnio je i razlog




 




Autor:K.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.