Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Sjajni Slovenac je najbrži igrač Eura, a iznenadit ćete se tko je najbrži u hrvatskoj reprezentaciji

Autor: K.I.

Na Europskom nogometnom prvenstvu u Njemačkoj danas se nakon trodnevne pauze nastavlja program. Na rasporedu su spektakularne četvrtfinalne utakmice između Njemačke i Španjolske, te Portugala i Španjolske.

Na kontinentalnoj smotri dosad su odigrane 44 utakmice, a preostalo ih je za odigrati još sedam. Postignuto je dosad sto pogodaka ili 2.27 po utakmici, u konkurenciji 488 igrača koji su nastupili, zanimljivo, najbrži sprint dosad izmjeren je slovenskom napadaču Benjaminu Šešku.

On je u jednom trenutku sprintao brzinom od 35.9 kilometara na sat, a u leđa mu gledaju Nijemac Sane, Rumunj Mihaila i Francuz Hernandez. Hrvata na spomenutoj ljestvici najbržih igrača na Euru nema pri vrhu, a ono što je zanimljivo je da su naši najbrži igrači redom braniči.

Foto: GuliverImage/Igor Kupljenik/Panoramic

Pongračić predvodi najbrže Hrvate

Najbrži Hrvat na turniru je Marin Pongračić (34.6 km/h) koji se nalazi na diobi 26. mjesta, a slijede ga Josip Šutalo (dioba 28. mjesta, 34.5 km/h), Josip Stanišić (dioba 61. mjesta, 33.8 km/h) i Joško Gvardiol (dioba 108. mjesta, 33 km/h).

Zanimljivo je kako je upravo Gvardiol od svih hrvatskih nogometaša, najviše pretrčao po pojedinoj utakmici (10.96 km), a odmah iza njega je Marcelo Brozović (10.90 km). Najviše je dosad na pojedinoj utakmici pretrčao portugalski reprezentativac Bernardo Silva, 13.1 kilometar na pojedinoj utakmici.

Što se ostalih zanimljivih statističkih kategorija tiče, Belgijanac Jeremy Doku prednjači po uspješnim driblinzima (16), a Kevin de Bruyne po izgubljenim loptama (79). Najbolji strijelci turnira su Cody Gakpo, Jamal Musiala, Georges Mikautadze i Ivan Schranz svaki s tri gola. S druge strane, na turniru nikako ne ide Cristianu Ronaldu koji se uvjerljivo najviše puta našao u zaleđu (7), dok je pak Romelu Lukaku s tri poništena gola rekorder po broju postignutih golova koji su kasnije poništeni nakon intervencije video tehnologije.

Potez ikone Jugoslavije izazvao je nevjericu, a od svih zemalja bivše države Hrvatsku izdiže iznad svih







Autor:K.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.