Foto: Marko Metlasx/MN Press / Guliver Image

Riječi legende odjekuju Srbijom, spomenuo Hrvatsku i poručio: ‘Jednog igrača Piksi je trebao potjerati’

Autor: K.I.

Srpska nogometna reprezentacija završila je poput Hrvatske nastup na Europskom prvenstvu u Njemačkoj već u skupini. Osvojili su ‘Orlovi’ dva boda u remijima protiv Danske i Slovenije, dok su poraženi od Engleza.

U emisiji ‘Sportlajt‘ oglasio se Dragiša Binić, nekadašnji reprezentativac Jugoslavije, danas 62-godišnjak, koji je tijekom igračke karijere između ostalih branio boje Crvene zvezde , Laventea, praške Slavije i APOEL-a.

Smatra tako Binić da je jedan igrač Srbije bez ikakve sumnje trebao biti potjeran kući. Riječ je o kapetanu Dušanu Tadiću koji je nakon 1:0 poraza od Engleske na startu Eura izjavio: “Teško sam podnio odluku da ne igram od početka. Smatram da sam najbolji igrač ovog tima, lider, bez lažne skromnosti. Ali ako je izbornik odlučih da igram 30 minuta ja to poštujem”, rekao je Tadić.

Guliver image (AP/ Photo/Andreea Alexandru)

Pogreška u startu

“On je tako daleko otišao, a mi smo ušli u pogrešan avion, hrvatski. Mi smo u startu napravili grešku, ušli smo u avion s oznakama druge države. To je loš početak o kojem se šuti, već smo u problemu. Odlazimo tamo s dozom ljutnje, kao da nas netko čeka da napravi problem. I tad se pojavi izjava kapetana. Poznajem Piksija, odrasli smo zajedno. Nema šanse da ga ja ne bih potjerao. I trebalo ga je potjerati”, kaže Binić.

“Najviše me boli što je narod koji voli nogomet odvojio od usta da dođe tamo. Doveli su svoju djecu, tukli se s drugim navijačima, mučili su se ii onda ovako. Ja i dalje ne znam pravi razlog zašto se onako igralo”, dodao je bivši igrač Zvezde.

Posebno je lošim istaknuo jedan segment u igri srpske reprezentacije. “Mislim da je intenzitet sprinta na našim utakmicama bio u “minimalcu” jer ga nismo ni imali, a kako da ga imamo kad toliko sporo iznosimo loptu da se protivnik već vratio. Neko vrijeme sam mislio da naš golman nema sreće što nema gdje vratiti loptu, jer je stalno vraćamo unazad. Stalno nazad vraćamo loptu. Fudbal se igra da se zabije gol. Cilj je da se što prije stigne do gola uz što manje dodira, a za to se mora trčati.”

Sprema se smjena hrvatskog izbornika: Naslijedit će ga ikona Vatrenih ili hit trener HNL-a







Autor:K.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.