Screenshot: RTS

Rade Bogdanović žestoko ‘zapalio’: ‘Ma uvodi dvojicu, a jedan ima psihičkih problema’

Autor: K.I.

Stručni komentator RTS-a Rade Bogdanović poznat je po svojim stručnim komentarima u kojima ne štedi nikoga. U centru pažnje ponovno se našao zbog komentara koje je dao nakon utakmice osmine finala Europskog prvenstva između Slovenije i Portugala.

U toj je utakmici Slovenija pod vodstvom izbornika Matjaža Keka maksimalno zagorčala život favoriziranim Portugalcima koji su do pobjede stigli tek nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca 3:0.

Bogdanović je nakon utakmice rekao da bi bio sretan da je Slovenija prošla, ali bio je posebno oštar prema izmjenama koje je napravio slovenski izbornik, te Benjaminu Šešku koji je promašio veliku priliku u drugom produžetku.

Guliver Image

Depresija zbog prijevare?

“Bio bih sretan da je Slovenija prošla i na kraju su sitnice odlučile utakmicu. Kada četiri utakmice ne izgubite pored ovakvog ‘fajta’… Ipak, neiskustvo. Ne može trener uvesti dvojicu, a jedan ima psihičkih problema. Najgori mogući izbor Keka je da uvede dvojicu ljevonogih igrača”, rekao je Bogdanović, bivši nogometaš Željezničara i Atletico Madrida s tri nastupa u dresu reprezentacije Jugoslavije.

Tu je aludirao na Josipa Iličića, 36-gdoišnjeg napadača Maribora, a bivšeg člana Atalante iz Bergama. On je zbog određenih problema napravio pauzu u karijeri, a neki su nagađali da se psihički slomio i upao u depresiju nakon što je uhvatio suprugu u prijevari. Ovakve priče nikad nisu bile potvrđene. Kako bilo, njegov petogodišnji boravak u Atalanti je okončan u kolovozu 2022., a posljednjih mjeseci prije odlaska uopće nije igrao. Nakon 12 godina provedenih u Serie A vratio se u redove bivšeg mu kluba Maribora u listopadu spomenute godine.

“Šeško? Momak, kada ćeš ako nećeš sada. Pobjegneš, pa ne šutiraš nego zgužvaš loptu lijevom nogom. To je presudilo večerašnju utakmicu. U idealnom momentu je mogao sve riješiti, ali to nije napravio”, dodao je Bogdanović. Na kraju je za Šeška zaključio: “Najgore što može napraviti je da ‘telefonira’. Položajem tijela je govorio gdje će šutirati. Mogao je sve napraviti kao u prvoj situaciji s Pepeom kada je trebao ući u liniju i izboriti faul. Igrač vrijedi 50 milijuna eura, a loptu tako zgužva lijevom nogom.”

Srpski mediji: ‘Tuđman je naredio, a Hrvati su ovim potezom navukli na sebe prokletstvo’







Autor:K.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.