Guliver Image

Portugalski junak nadmašio čak i Hrvata, a Kek je isključen zbog poteza koji se nije vidio u prijenosu

Autor: K.I.

San slovenske nogometne reprezentacije o plasmanu u četvrtfinale Europskog nogometnog prvenstva u Njemačkoj ugasio je Portugal koji je kasno sinoć u Frankfurtu pobijedio momčad Matjaža Keka s 3:0 boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Vratar portugalske reprezentacije Diogo Costa prometnuo se u junaka obranivši čak tri jedanaesterca prilikom raspucavanja. Skinuo je udarce Josipu Iličiću, Juri Balkovcu i Benjaminu Verbiču. S druge strane precizni su bili Ronaldo, Fernades i Bernardo Silva za slavlje Portugalaca.

Valja reći kako Costa nije samo obranio tri jedanaesterca, već i zicer slovenskog napadača Benjamina Šeška u drugom produžetku u trenucima dok je na semaforu rezultat bio 0:0.

Ispisao povijest

Costa je postao prvi vratar u povijesti europskih prvenstava koji je obranio tri jedanaesterca u jednoj utakmici. Isto je uspjelo i našem Dominiku Livakoviću, ali na Svjetskom prvenstvu u Kataru 2022. godine u utakmici protiv Japana. Skinuo je tada Livaković udarce Minaminu, Mitomi i Yoshidi, a jedini je mu je zabio Asano. Costa je sada pak imao stopostotan učinak u obranjenim udarcima s bijele točke.




A kraj utakmice na trenerskoj klupi nije dočekao slovenski izbornik Kek. On je do 105. minute bio uz aut-liniju, ali je potom preselio na tribinu nakon što mu je sudac Daniele Orsato pokazao izravni crveni karton.

Razlog? Iako se to u televizijskom prijenosu nije vidjelo, Kek je burno reagirao nakon što je Orsato dosudio jedanaesterac na Joti. Tada je ušetao na teren i upustio se u raspravu sa sucem, a u jednom je trenutku došlo do fizičkog kontakta. Ne, nije bilo nikakvog guranja ili udaranja, ali je u jednom trenutku dodirnuo Orsatovog pomoćnika za rame, što se smatra neoprostivim.

Ostaje žal

“Kada izgubiš nakon izvođenja 11-eraca protiv reprezentacije kakva je Portugal, ostaje neki žal. Porazi se ne slave. Bila je ovo prava utakmica s nesretnim završetkom. Ponosan sam što vodim dečke s karakterom. Oko mene je ekipa koja je dobila zadovoljštinu već i time što je nogomet u Sloveniji opet doma”, izjavio je slovenski izbornik nakon utakmice.

Milan je sijao ‘strah i trepet’ u bivšoj državi: Prvi Hrvat koji je to uspio, a za sve je kriva vojska

Autor:K.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.