Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Pogledajte prijelomni trenutak šoka za Hrvatsku: Mnogim je gledateljima ovo promaknulo

Autor: K.I.

Utakmica između Hrvatske i Italije koja je sinoć odigrana na u Leipzigu još će se dugo prepričavati među navijačima hrvatske nogometne reprezentacije. Hrvatsku su tek sekunde dijelile od pobjede nad Italijom i plasmana u osminu finala, a onda težak udarac i hladan tuš.

Do osme minute sudačke nadoknade Hrvatske je vodila 1:0 čime je imala osiguran prolaz u osminu finala i zakazan subotnji ogled protiv Švicarske. Onda je Zaccagna zabio za konačnih 1:1. Sada Hrvatskoj samo preostaje čekati povoljan rasplet ostalih rezultata kako bi možda na mala vrata kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane momčadi ušli u nokaut fazu, iako su statističke šanse za takav rasplet jako male.

A jedan detalj sa sinoćnje utakmice u Leipzigu mnogima je promaknuo. Riječ je o detalju iz osme minute sudačke nadoknade kada je Hrvatska primila ranije spomenuti gol za 1:1.

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Munjevit napad Italije

Perišić je u tim trenucima imao loptu, uputio ju je na naprijed, ali Makkelie je dosudio prekršaj, a Talijani su brzo krenuli u zadnji napad. Zanimljivo je kako se Hrvatska u tim trenucima branila s igračem manje, dakle s devetoricom. Talijani su super brzo izveli slobodni udarac sa svoje polovice, pravu je pomutnju u sredini napravio talijanski stoper Riccardo Calafiori koji je savršeno uposlio Zaccagnija na lijevom krilu, a ovaj je savršeno pogodio rašlje i savladao Dominika Livakovića. Taj nesretni trenutak za Hrvatsku možete pogledati OVDJE.

Ante Budimir je u tim trenucima još uvijek bio na talijanskoj polovici, Hrvatska se branila s devetoricom igrača protiv desetorice kada je Zaccagni majstorski pogodio. Je li to bio detalj o kojem je kapetan Luka Modrić nakon susreta raspravljao s Perišićem i Budimirom?

“Iznimno zadovoljstvo, uzbuđen sam, ovo je prekrasna večer. Bilo je važno remizirati da bismo se kvalificirali na drugo mjesto. Dobro smo učinili što smo ostali u igri sa sjajnim drugim poluvremenom. Zaslužili smo ovaj remi. Trener je taktički sve dobro napravio, pokušat ćemo mu se odužiti na terenu protiv Švicaraca”, izjavio je nakon utakmice Zaccagni, čovjek koji je Talijane spasio poraza.

Policijskog inspektora preko noći zamrzila je cijela Hrvatska, a sad je pala i velika ‘osveta’ Hrvata







Autor:K.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.