Foto: GuliverImage/AP Photo/Pedro Rocha

Pogledajte kako je Modrić ‘ohladio’ Portugalce, a onda im Vatreni zadali i novi udarac

Autor: Ivor Krapac

Hrvatska je nakon odlično odigranog prvog poluvremena došla do vodstva protiv Portugalaca u Oeirasu u blizini Lisabona, a ključni trenutak prvog dijela bio je u ranoj fazi utakmice. Dogodio se u sedmoj minuti, kada su Vatreni došli do penala nakon što je pravi potez napravio Mateo Kovačić.

Nakon što su se Portugalci s nekoliko loših dodavanja i odbijanja lopte sami uvalili u probleme u svojem kaznenom prostoru, Kovačić je osjetio priliku i poletio je prema lopti, u duel s Vitinhom, koji ga je srušio u 16-ercu. Njemački sudac Harm Osmers odmah je pokazao da je to penal za Vatrene, a odluka je ostala na snazi na terenu na kojem je za ovu utakmicu aktivan i VAR.

Luka Modrić bio je precizan iz kaznenog udarca i doveo je Hrvatsku u rano vodstvo. Prekršaj za penal i Modrićevu realizaciju pogledajte – OVDJE.

Hrvatska prijetila do kraja prvog poluvremena

U nastavku prvog dijela ove utakmice, posljednje provjere za Vatrene prije početka Eura, moglo je biti i povećanja hrvatskog vodstva, ali iz nekoliko opasnih situacija nije bilo dovoljno preciznosti dok se moglo doći do 2:0, ili čak i više od toga, po broju stvorenih prilika za gol.

Vatreni su mogli biti jako zadovoljni s odigranih prvih 45 minuta, u kojima su zadali puno glavobolje Robertu Martinezu, španjolskom treneru na klupi Portugala. Tako je bilo i u drugom poluvremenu u kojem su golom Ante Budimira došli do vodstva od 2:1, nakon što su Portugalci rano u drugom dijelu zabili za privremeno izjednačenje.




Budimir je bio strijelac u 56. minuti. Mario Pašalić izvrsno je pucao s ruba 16-erca, pogodio je gredu, a slijedila je Budimirova reakcija u kojoj je dobro pratio igru, prvi došao do lopte i glavom ju je poslao u portugalsku mrežu. Gol pogledajte – OVDJE.

Hrvatska primila gol iz prve šanse: Portugalci se vraćaju, a Vatreni ih umalo nokautirali

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.