Foto:instagramscreenshot

Piksi progovorio o hrvatskom avionu: Srbiju trese ‘afera šahovnica’

Autor: GIŠ

Nakon što je buknula afera ‘šahovnica’, koju su revnosni novinari iz istočnog susjedstva pokrenuli nakon ispadanja Srbije s Europskog prvenstva u Njemačkoj, nekako nam je odmah pao na pamet stih Bore Čorbe ‘Avionu slomit ću ti krila’, jer je zaista pomalo čudan odnos srpskih medija, političara i svih ostalih prema letećem prijevoznom sredstvu.

Podsjetimo, sve se zakuhalo još prilikom odlaska srpske nogometne reprezentacije na Euro, kada su Orlovi letjeli iz Beograda za Njemačku, da bi se ispostavilo kako je avion kojim su putovali registriran u Hrvatskoj i da je na njemu negdje na trupu bila šahovnica. Iako je cijeli interijer zrakoplova bio u znakovima Srbije, izgleda kako je šahovnica bila previše za Srbe, što je glave došlo i glavnog tajnika NSS-a Jovana Šurbatovića.

“Nije, vjerujte, nitko nije znao, ni ja, nitko tko je ušao u avion nije mogao pretpostaviti. Niti krivim tim-menadžera. Bila je angažirana njemačka tvrtka koja je poslala avion koji ima negdje vani neku oznaku. Ponavljam, unutra se to nije moglo vidjeti. Kada stvari u sistemu zakažu, ja kao glavni tajnik nemam nikakav problem i spreman sam prihvatiti odgovornost. Te stvari se događaju, dogodile su se, da li je to bila politička provokacija, namještaljka… Svakako je skandal”, pravdao se svima nesretni Jovan.

Nije ga briga




O ‘aferi šahovnica’ srpski novinari priupitali su i izgleda izbornika na odlasku Dragana Stojkovića Piksija, koji je na velikom udaru javnosti nakon što je Srbija ispala s Europskog prvenstva u prvom dijelu natjecanja.

“To sam kasnije čuo. Neka komentator ima posao. Zašto bih se ja kao trener time bavio? Niti organiziram niti me to zanima”, kratko i jasno je rekao Stojković, ali je šahovnica na avionu s Orlovima šokirala vrhušku tamošnje politike pa su se oglasili i Vučić i Ana Brnabić, koji nikako ne mogu vjerovati da je srpski ponos letio hrvatskim zrakoplovom.

“Da je sramota, sramota je. Predsjednik Vučic je, rekla bih, bio očajan zbog toga i izuzetno ljut. Očekujem da se identificiraju odgovorni i da se vidi zašto se to dogodilo”, rekla je predsjednica Skupštine Srbije i dodala: “Imamo svi našu Air Srbiju i uvijek putujemo Air Srbijom i kad predsjednik Srbije putuje na daleka putovanja, kao u Kinu, uvijek ide Air Srbijom jer je to naš ponos kad sletimo sa svojom zastavom na avionu.”




Gnjusan i sraman potez ovog Srbina prema Hrvatima: U Hrvatskoj se tako ne ponašamo

 

Autor:GIŠ
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.