Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Otkrivena Dalićeva budućnost s Vatrenima, Hrvatsku uskoro čeka novi posao

Autor: Ivor Krapac

Hrvatska je nakon završetka puta na Europskom prvenstvu u Njemačkoj u situaciji da novi posao dolazi uskoro, rano u novoj sezoni, kada počinje još jedno izdanje europske Lige nacija, a u tim utakmicama, Hrvatska ide dalje sa Zlatkom Dalićem na klupi. To je tijekom gostovanja u Dnevniku Nove TV kazao Marijan Kustić, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza.

“Dali smo si ruke. Tu je sve riješeno, Zlatko Dalić će i dalje voditi hrvatsku reprezentaciju”, poručio je Kustić, što znači da na klupi Vatrenih neće biti promjene. Moglo bi biti promjena na terenu, one se i očekuju, a čelnik HNS-a nije mogao reći hoće li među njima biti i odlazak Luke Modrića iz reprezentacije ili Modrić ide dalje s Vatrenima.

Po riječima Marijana Kustića na Novoj TV, kapetan Vatrenih će odluku donijeti zajedno sa svojom obitelji. Čelnik HNS-a nada se da će ta odluka donijeti nastavak Modrićevog puta u reprezentaciji, koju čeka Liga nacija, a glavni naredni izazov slijedi u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2026. u SAD-u, Meksiku i Kanadi.

Foto: Darko Tomas/CROPIX

Nove utakmice u rujnu

Na početku novog izdanja Lige nacija, Hrvatska će 5. rujna gostovati u Portugalu, a 8. rujna na rasporedu je domaća utakmica protiv Poljske, na travnjaku Opus Arene u Osijeku. Vatreni će biti domaćini i u trećem kolu, 12. listopada protiv Škotske, a tada će se igrati na travnjaku Maksimira u Zagrebu.

Tri dana nakon domaće utakmice protiv Škotske, 15. listopada na red dolazi gostujući susret s Poljacima, a preostala dva nastupa za Vatrene dolaze mjesec dana nakon toga. Prvo će na rasporedu biti gostovanje protiv Škota, 15. studenog, a 18. studenog će Hrvatska dočekati Portugalce u Splitu, na Poljudu.

Liga nacija dolazi na red nakon ljetne stanke, a u mislima je za sada podbačaj na Euru, na što je, kako je na Novoj TV pričao Marijan Kustić, utjecala i nesreća koja je pogodila Vatrene. Što se tiče Modrića i njegove budućnosti u reprezentaciji, o tome je pričao Stipe Pletikosa, tehnički direktor i nekadašnji dugogodišnji golman Vatrenih, koji je gostovao u Dnevniku RTL-a.

Pravi navijači Vatrenih su očajni, Savez mora reagirati, ovo se ne smije ponoviti




‘Najveći igrač koji se rodio na ovim prostorima’

“Radi se o osobi izrazite duhovne kulture koja živi obiteljske, socijalne, hrvatske vrijednosti na najljepši, najispravniji, najiskreniji način. Nogomet igra i dalje na dječački način,  to mi budi nadu da ćemo ga gledati i dalje u Hrvatskoj”, rekao je Pletikosa.

“Mislim da su bit svega, a njega najviše, te suze nakon dvije medalje na svjetskim prvenstvima, nakon Zlatne lopte, nakon šest osvojenih Liga prvaka. Još jedanput, kapa i naklon najveći do poda najvećem igraču koji se rodio na ovim prostorima”, dodao je Pletikosa.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.