Foto: GuliverImage/AP Photo/Thanassis Stavrakis

Od heroja nacije do potpunog tragičara: UEFA drastično kaznila Turčina

Autor: GIŠ

Merih Demirel je u nekoliko dana prošao put od heroja nacije do potpunog tragičara, kada je prvo s dva gola presudio Austriji u osmini finala Europskog prvenstva u Njemačkoj pa do drastične kazne UEFA-e zbog zabranjenog simbola.

Podsjetimo, Demirel je zabio dva sjajna gola Austriji i odigrao sjajnu utakmicu u kojoj je i u obrambenim akcijama bio na visini zadatka, ali je na drugog pogotka napravio nešto zbog čega je sad gorko zažalio.

Naime, Merih je u slavlju nakon drugog gola rukama pokazao simbol ‘Sivih vukova‘, krajnje desničarske turske stranke, to je odmah prijavljeno UEFA-i, koja je Turčina stavila pod istragu, a u četvrtak su donijeli i presudu u njegovom slučaju.

Drakonska kazna




“Simbol turskih desničarskih ekstremista nema mjesta na našim stadionima. Korištenje euronogometa kao platforme za rasizam je potpuno neprihvatljivo i UEFA će istražiti slučaj i razmotriti sankcije”, napisala je njemačka ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser.

Nakon istrage UEFA je izrekla i kaznu 26- godišnjem Turčinu zbog neprimjerene proslave pa je tako Merih Demirel zaradio dvije utakmice suspenzije, to ga je izbacilo iz utakmice četvrtfinala protiv Njemačke i eventualnog polufinala, dok bi branič mogao zaigrati tek u hipotetskom finalu.

Krovna nogometna europska organizacija tako je pokazala da ima nultu stopu tolerancije prema desničarskim ispadima na tribinama i terenu, a Demrelu sigurno više neće pasti napamet na takav način proslavljati pogotke po Europi.




Popularni napadač imao je status božanstva u svojoj zemlji, a onda je završio na ulici kao taksist

 

Autor:GIŠ
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.