AP Photo/Frank Augstein / Guliver Image

Nogometne poslastice u Njemačkoj: Sudari teškaša, dva velikana ispadaju

Autor: K.I.

Nakon tri dana pauze Europsko nogometno prvenstvo nastavlja se utakmicama četvrtfinala. A danas su na rasporedu dva spektakla. U 18 sati u Stuttgartu na rasporedu je nogometni klasik, ogled Njemačke i Španjolske, dok je u 21 sat u Hamburgu na rasporedu utakmica između Francuske i Portugala.

Prema dosad prikazanom na turniru ogled Njemačke i Španjolske mogao bi se slobodno okarakterizirati kao finale prije finala. Jer Španjolska i Njemačka dosad su definitivno pokazale najviše na turniru.

Španjolska je klasu više pokazala u utakmicama protiv Hrvatske, Italije, Albanije i Gruzije i upisala redom sve pobjede. One najuvjerljivije protiv Hrvatske (3:0) i Gruzije (4:1). Izbornik Luis de la Fuente je okupio impresivnu momčad koja djeluje ubojito.

LGM/Panoramic / Guliver Image

Prijenosi na HTV-u

Posebice impresioniraju sjajna krila Yamal i Williams, dok su sjajni iz drugog plana Rodri, Olmo i Ruiz. Iskustvo je na strani Nijemaca, tu su prekaljeni Kroos i Gündogan, ali i poletni Musiala i Wirtz, pa će biti zanimljivo vidjeti tko će izaći kao pobjednik.

S druge strane, utakmica Francuska – Portugal nudi spektakl na papiru, ali ono što su dosad pokazali na terenu ne opravdava njihovu reputaciju. Niti Kylian Mbappe s jedne niti Cristiano Ronaldo s druge, dvije najveće zvijezde dviju reprezentacija, nisu pokazale previše.

Francuska tek treba zabiti prvi gol iz igre na cijelom turniru, dok je Slovenija u osmini finala pokazala recept kako se može nokautirati Portugal. Još da je onaj zicer Šeško pospremio…Kako bilo, i Francuska i Portugal definitivno su ostali dužnici gledateljima u dosadašnjem dijelu turnira i večeras se definitivno pruža prilika za ‘iskupljenje’. Televizijski prijenos obje utakmice možete pratiti na HTV2.

Hrvatska je pokrenula ‘čudovište’, nakon ovoga više nema povratka







Autor:K.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.