Foto: Ante Cizmic/CROPIX

Nikad jače na Dalića, napad odjeknuo: ‘Gleda na njih kao da je otac, a jedan drugi izgubio sve rezone’

Autor: Ivor Krapac

Nakon što je Hrvatska u završnici utakmice ostala bez pobjede nad Albanijom u drugom kolu u svojoj skupini na Euru, pljušte reakcije na propuštenu priliku koja je Vatrene gurnula u probleme uoči utakmice protiv Italije u ponedjeljak u trećem kolu u Leipzigu.

Bez puno okolišanja, svoj pogled je u studiju HTV-a dao poznati komentator Tomislav Ivković, nekadašnji golmanski as iz vremena bivše Jugoslavije. Nije pritom štedio ni Zlatka Dalića, s oštrim riječima nakon što su Vatreni ispustili iz ruku pobjedu nad Albancima. U fokusu se našao i drugi čovjek, Josip Šutalo, zbog ‘plivanja’ u obrani što protivnici obilato koriste.

“Šutalo radi ono što ne treba raditi. Hrvao se s Manajem umjesto da se izmakne i bude pametan. Ja sve shvaćam, ali jako dugo sam u nogometu, cijenim i respektiram sve. Meni je sve bilo jasno i prije Europskog prvenstva, a siguran sam da je tako bilo i Daliću. On je stao iza igrača za koje je znao što će se dogoditi”, rekao je Ivković.

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Problemi na sve strane

“Nekoliko naših igrača nije u formi u kakvoj su nekad bili. U zadnjoj liniji Juranović ne igra u Union Berlinu, Stanišić standardan u Leverkusenu, Šutalo kao da se nekome zamjerio. Dečko od kad je došao u Ajax je izgubio sve rezone, postao je igrač koji se gura”, smatra Ivković.

“Imamo Perišića koji je najveći profesionalac ikad. Gura nakon teške ozljede i danas je dugo izdržavao. Brozović je van forme. Modrić fizički nije spreman i to se osjeti. Kada se vratio na poziciju koju inače igra bilo mu je lakše. Ja kao analitičar mogu to reći”, rekao je poznati komentator, nekadašnji proslavljeni golman.

Ivković je dao svoj pogled i na naredni korak Vatrenih na ovom Euru, u ponedjeljak u Leipzigu protiv Italije, kada Hrvatska mora po pobjedu za najmanje treće mjesto u skupini.

Guliver Image

‘U toj poziciji te nitko ne može zadužiti’

“U sljedećoj utakmici je bitna ekipa. Dalić nema niti jednog upitnika u ovome momentu, kao što nije imao niti prije. Druga stvar je što on na njih gleda kao otac. Oni su njega zadužili i on im je zahvalan, ali u toj poziciji te ne može nitko zadužiti”, kaže Ivković.




“Modrić je zadužio Real Madrid da bude cijeli život tamo, Raul isto, kao i Casillas i Sergio Ramos, također, ali nisu tamo. Otišli su na puno gori način. Ispričavam se Modriću, ali nije onakav kakav je bio, a njega kritizirati mi je neugodno”, zaključio je Ivković u studiju HTV-a.

Dalić se s grčem obratio naciji: ‘Ma pristup je dobar, ali evo u čemu je naš problem’




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.