Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Mirta Šurjak nahvalila Gattusa pa poručila Talijanima: ‘Mi smo ratnici, koji će umrijeti za svoje snove’

Autor: GIŠ

Utakmicu Hrvatske protiv Italije možemo slobodno okarakterizirati kao dosadašnji sportski događaj godine, u kojem će Vatreni pokušati pobijediti trenutne Europske prvake i s očekivanom pobjedom Španjolske protiv Albanije, plasirati se u drugi krug Europskog prvenstva u Njemačkoj.

Najavu utakmice za Portal CalcioStyle.it imala je i sportska novinarka HRT-a Mirta Šurjak, koju Talijani pamte iz spota za pjesmu ‘Mi manca il calcio’ koju pjeva Ermanno Fabbri. Naravno razgovor s Mirtom, koja je strastvena navijačica Hajduka, počeo je pitanjem oko dolaska legendarnog Gennara Gattusa u Split.

“Gennaro je najveće ime u povijesti Hajduka. Beskrupulozan borac kakav je bio kao igrač željezne duše. Gattuso je jamstvo discipline, elementa koji je Hajduku toliko nedostajao prošle sezone. Prošlogodišnje treće mjesto ne može biti dovoljno, sigurna sam da je Gattuso pravi izbor”, mišljenja je Mirta, koju su potom upitali, misli li da bi Italija mogla sutra po prvi put u povijesti pobijediti Hrvatsku.

Mi smo ratnici




“Nadam se da ne. Jučer mi se nije svidjela Italija, a unatoč konačnom rezultatu činilo mi se da je Hrvatska bolje odigrala utakmicu protiv Španjolske. U ponedjeljak će Dalićeva jedanaestorica morati izdašnije igrati, odlučujuća će biti utakmica protiv Azzurra, ali morat će biti oprezni jer ako ostave previše prostora mogli bi doživjeti smrtonosne kontre Spallettijeve momčadi”, rekla je Mirta pa analizirala Azzure:

“Italiji vjerojatno nedostaje pravi strijelac koji može rješavati utakmice, ali plodovi Spallettijevog dobrog rada i taktički i tehnički već su se počeli vidjeti. Plus Azzurri imaju Donnarumu koji ih je jučer spasio od onoga što je moglo biti katastrofa”, rekla je novinarka HRT-a pa poručila:

“Hrvatska se mora probuditi. To je dio našeg mentaliteta, mi smo borci, ratnici koji će umrijeti za svoje snove. Bit će mnogo promjena. Marcelo Brozović nažalost više ne igra na svojoj razini, vjerojatno je to zbog odlaska u Saudijsku Arabiju, a nadam se da će Dalić više prostora dati mladom Luki Sučiću, 21-godišnjaku iz Red Bull Salzburga. Optimistična sam, ali i ponosna na dosadašnji put. Naprijed Hrvatska”, poručila je Mirta.




Mamio ga je Beograd, ali on je izabrao Split: Jugoslaviju nosio čuvenim potezima

 

Autor:GIŠ
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.