Guliver Image

Kontroverzni Talijan prozvao Modrića i Kovačića: ‘Vidim ih očajne i odmah na jedno pomislim’

Autor: Ivor Krapac

Prije nego se sutra susretnu u Leipzigu, traju komentari o tome kakva je Hrvatska, a kakva Italija uoči odlučujuće utakmice u prvom krugu na Euru u Njemačkoj, a jedan komentar imao je poznati i kontroverzni lik, bivši talijanski reprezentativac Marco Materazzi, koji je o tome pričao za La Gazzettu dello Sport, najpoznatiji talijanski sportski list.

U hrvatskoj igri, Materazzi je vidio puno krivih stvari. “Hrvatska ima kvalitetu, ali osim Modrića, nitko ne zna kako se dobro pozicionirati. Pogledajte samo njihov susret s Albanijom, morat će biti puno bolji od toga”, smatra bivši talijanski reprezentativac.

“Kad vidim igrače Modrićeve i Kovačićeve razine da su tako očajni, odmah na jedno pomislim. Hrvati dobro znaju da je protiv Italije teško, svašta se može dogoditi”, dodao je Materazzi, koji iz svojeg igranja u dresu Italije dobro zna kako izgleda slavlje. Bio je jedan od obrambenih aduta momčadi koja je 2006. osvojila naslov na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj.

Foto: Damir Skomrlj/CROPIX

Vjeruje u izbornika Spallettija

Što se tiče Talijana i njihove pripreme za utakmicu u Leipzigu, Materazzi vjeruje da će izbornik Luciano Spalletti povući prave poteze za dolazak do pobjede nad Hrvatskom. Talijanske šanse na ovom Euru nije otpisao. “Italija se muči s osiguranjem odlaska na velike turnire, kasnije i s grupnom fazom, ali ako prođe…”, poručio je bivši talijanski stoper o reprezentaciji koja brani naslov s prošlog Eura.

“Ako dobiješ prvu utakmicu u skupini, svejedno ne znaš što će se dogoditi. Sada je važno pronaći kemiju u momčadi. Sada počinješ kalkulirati, u glavi ti se pojavi tisuću sumnji. Što prije krene utakmica s Hrvatskom, to bolje”, dodao je Materazzi o svojim očekivanjima od Italije prije susreta s Vatrenima.

U njegovoj karijeri, veliko slavlje u dresu reprezentacije dogodilo se 2006. u Njemačkoj, a u finalu protiv Francuza, riješenom u raspucavanju s 11 metara, dobro se pamti kako je bio isključen Zinedine Zidane nakon što je u posljednjoj utakmici u karijeri odario Materazzija glavom u prsa. Zidane je kasnije optuživao Materazzija da mu je vrijeđao majku i sestru, bio je to najkontroverzniji trenutak karijere čovjeka koji je sada za poznati talijanski sportski list najavio susret s Vatrenima u borbi za prolazak u drugi krug Eura…

Dalić se mogao kockati, ali da je to učinio prije, Hrvati bi ga pribili na ‘križ’







Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.