Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Kolinda poslala poruku Modriću i ekipi, jednu stvar posebno je izdvojila

Autor: K.I.

Cijela Hrvatska sinoć je pratila okršaj nogometnih reprezentacija Hrvatske i Italije u Leipzigu. Završilo je za Hrvatsku razočaravajućim rezultatom 1:1 koji je gurnuo Vatrene na korak od ispadanja s turnira, te im još igra samo teorija za prolazak skupine.

Hrvatsku su tek sekunde dijelile od pobjede protiv Italije i plasmana u osminu finala EURO-a u Njemačkoj. Međutim, pogodak Mattije Zaccagnija u osmoj minuti sudačke nadoknadio praktički je srušio hrvatske snove kako bi “Vatreni” na četvrtom uzastopnom velikom natjecanju mogli proći skupinu.

Utakmicu Hrvatske i Italije pratila je, između ostalih i bivša predsjednica države Kolinda Grabar Kitarović. Poznata velika ljubiteljica sporta i hrvatske reprezentacije oglasila se na Facebooku dan nakon utakmice.

Utješna poruka Kolinde

“U dobru i zlu, u javi i snu, …” vi ste uvijek naši, najbolji #Vatreni! Donijeli ste nam toliko sreće i radosti, ostavljali srce na terenu, priredili toliko sjajnih trenutaka i odličnih utakmica kojima ste Hrvatsku uzdigli na tron svjetskog nogometa! Ponosni smo na sve vaše uspjehe, zahvalni na vašem trudu, srčanosti, borbenosti te, iznad svega, nesalomljivom duhu, koji vas čini jedinstvenim sportskim fenomenom u svijetu!”, napisala je bivša predsjednica Hrvatske.

Gol protiv Italije bio je drugi u sudačkoj nadoknadi koji je Hrvatska primila na turniru. Prvi je primila u petoj minuti dodatnog vremena protiv Albanije kada je mrežu Livakovića zatresao albanski veznjak Klaus Gjasula za konačnih 2:2.

Činjenica je da Hrvatska nije primila samo jedan od dva spomenuta gola u nadoknadi da bi danas imala osiguran plasman u osminu finala natjecanja. Ovako joj ostaje tek puka teorija i može se nadati prolazu tek ako se u sljedeća dva dana na Euru poklope čak četiri rezultata. Danska danas mora pobijediti Srbiju, dok Engleska mora dobiti Sloveniju s najmanje tri ili više golova razlike. Potom u srijedu Portugal i Turska u skupini F moraju slaviti protiv Gruzije, odnosno Češke.




Dalić se obraća naciji nakon velikog šoka: Hrvatska je sad u bizarnoj situaciji




Autor:K.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.