Screenshot/YouTube

Joško Jeličić odustao od komentiranja Eura na HRT-u, objasnio je i razlog

Autor: K.I.

Čini se da Joško Jeličić više neće obavljati posao stručnog komentatora HRT-a do kraja Europskog nogometnog prvenstva u Njemačkoj. Sam Jeličić tako je rekao gostujući na podcastu Tribina gdje je rekao da je obavijestio urednika Marka Šapita o svojoj odluci.

Kao razlog je spomenuto da više nema emocije i snage za taj posao nakon što je hrvatska reprezentacija završila svoj nastup na Euru već u skupini i da kad bi nastavio s komentiranjem, da bi se radilo tek o pukom odrađivanju posla.

Inače, Jeličić je od samog početka Eura svojim komentarima izazvao silnu pozornost. Njegovi komentari izazvali su lavine reakcija još od prve emisije na početku kontinentalne smotre.

Screenshot

Izazvao brojne komentare

“Umoran sam od nekih analiza. Mi nemamo brzinu, dubinu ni izolacijske igrače. Nemamo, genetika nam je takva, nismo bili kolonijalna sila. Tko je brz u Španjolskoj? Lamine Yamal i Nico Williams. U Francuskoj neću ni spominjati, a Jeremy Doku u Belgiji.”, rekao je Jeličić, pa dodao:

“Hoćemo slati djecu u Afriku umjesto u Irsku? S obzirom na podatke Hrvatske udruge poslodavaca, projekcija je da će za dvije godine kod nas biti 400 tisuća Nepalaca, ovih, onih… Ne da nećemo dobiti na brzini, nego ćemo izgubiti na skok-igri”, rekao je Jeličić, dugogodišnji stručni komentator HRT-a.

Dotaknuo se i Srbije. “Pa što se tiče Srba, i to u smislu ega i njihovih unutarnjih problema, meni je drago da su oni na natjecanju jer neće biti dosadno. Pogotovo ako u prvoj utakmici, što je očekivano, izgube”, rekao je tom prilikom i nastavio: “Nadam se da se neće raspasti, onda će biti puno materijala, već dugo nismo vidjeli tko je s kim, tko koga i tako… Njihov je problem što izbornik ništa ne donosi toj ekipi. Moraju imati jasniju hijerarhiju, ne u smislu tko je veća zvijezda.”

Dalić je povukao hrabar potez: Hrvatska je podijeljena oko toga, teže mu je nego ikad prije




 




Autor:K.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.