Screenshot: Youtube

Jeličić uništio jedne od najvećih favorita Eura, ovakvu uvredu bivši svjetski prvaci ne pamte

Autor: K.I.

Nedavno smo pisali da Joško Jeličić više neće obnašati dužnost sportskog komentatora na HRT-u. Gostujući na Tribina podcastu izjavio je da je kontaktirao s urednikom Markom Šapitom i obavijestio ga o svojoj odluci.

Kao glavni razlog je naveo da je nakon ispadanja Hrvatske u fazi natjecanja po skupinama ostao bez snage i emocije za rad. Dodao je da bi ostanak na poslu bio tek puko odrađivanje, što nije želio.

A tijekom spomenutog gostovanja imao je neobične komentare za francusku nogometnu reprezentaciju, koja prema kladionicama slovi za jednog od najvećih favorita natjecanja.

‘Pokopao’ Francuze i Engleze

Za momčad Didiera Deschampsa koja obiluje zvijezdama nije imao nimalo lijepe riječi. Smatra da igrači Francuske ničime nisu opravdali zvjezdani status i svoju vrijednost na tržištu.

“Recite mi, što vi mislite o Francuskoj?”, pitao je Jeličić svoje sugovornike Mihovila Topića i Josipa Kordu. Prije nego li je dobio odgovor, sam je sebi odgovorio. “To je ku**ina! A znaš zašto? Tri utakmice nisu gol zabili iz igre, a igrači im vrijede 800 milijardi. Da je Simmonsu priznat gol i da su izgubili od Nizozemske, ljudi bi rekli oni tako prolaze. A kad mi tako prolazimo, onda to nije mentalitet i karakter, to nije Hrvatska, je li tako?”, rekao je Jeličić.

Komentirao je i drugog velikog favorita natjecanja, Englesku. “Hoćemo pričati o Engleskoj? Ja da sam trener Engleske i da moj napadač i kapetan Harry Kane na poluvremenu protiv Srbije ima jedan dodir s loptom, ja bih na poluvremenu dao ostavku. Čovjek ima osamsto igrača koji vrijede sto milijardi. Igra s tri desna beka, a Grealish i Rashford su mu kući”, rekao je Jeličić.




Screenshot: HRT

Kontroverze od početka

Inače, Jeličić je od samog početka Eura svojim komentarima izazvao silnu pozornost. Njegovi komentari izazvali su lavine reakcija još od prve emisije na početku kontinentalne smotre. “Umoran sam od nekih analiza. Mi nemamo brzinu, dubinu ni izolacijske igrače. Nemamo, genetika nam je takva, nismo bili kolonijalna sila. Tko je brz u Španjolskoj? Lamine Yamal i Nico Williams. U Francuskoj neću ni spominjati, a Jeremy Doku u Belgiji.”, rekao je Jeličić, pa dodao:

“Hoćemo slati djecu u Afriku umjesto u Irsku? S obzirom na podatke Hrvatske udruge poslodavaca, projekcija je da će za dvije godine kod nas biti 400 tisuća Nepalaca, ovih, onih… Ne da nećemo dobiti na brzini, nego ćemo izgubiti na skok-igri”, rekao je Jeličić, dugogodišnji stručni komentator HRT-a.

Dotaknuo se i Srbije. “Pa što se tiče Srba, i to u smislu ega i njihovih unutarnjih problema, meni je drago da su oni na natjecanju jer neće biti dosadno. Pogotovo ako u prvoj utakmici, što je očekivano, izgube”, rekao je tom prilikom i nastavio: “Nadam se da se neće raspasti, onda će biti puno materijala, već dugo nismo vidjeli tko je s kim, tko koga i tako… Njihov je problem što izbornik ništa ne donosi toj ekipi. Moraju imati jasniju hijerarhiju, ne u smislu tko je veća zvijezda.”




Modriću je u ponoć istekao ugovor s Realom, par sati kasnije zapečaćena mu je sudbina

Autor:K.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.