Foto: GuliverImage/AP Photo/Ian Walton

Drama za Engleze u Njemačkoj, suigrač Gvardiola i Kovačića morao otići kući

Autor: Ivor Krapac

Pored slabe igre u prvom krugu, s jedinom pobjedom sa skromnih 1:0 protiv Srbije u prvom kolu, englesku reprezentaciju je na Euru u Njemačkoj pogodio i novi udarac. Iz kampa reprezentacije otišao je Phil Foden, jedan od glavnih igrača Manchester Cityja, suigrač Joška Gvardiola i Matea Kovačića u klupskim vodama.

Foden je iz kampa reprezentacije otišao kući, s objašnjenjem da je to napravio privremeno i iz obiteljskih razloga, u očekivanju rođenja djeteta. Nije poznato kada bi se mogao vratiti u momčad koju s klupe vodi izbornik Gareth Southgate, čovjek pod velikim pritiskom s obzirom na to da Engleska na ovom Euru ne igra dobro, a u Njemačku je došla kao jedan od glavnih kandidata za naslov, barem u najavama.

Do sada na velikom turniru u Njemačkoj, Foden je igrao 90 minuta u dolasku do minimalne pobjede nad Srbijom i 69 minuta u drugom kolu u remiju s 1:1 protiv Danske, a jučer u posljednjem kolu prvog kruga protiv Slovenije, bio je u akciji 89 minuta u susretu završenom bez golova.

Englezi u akciji u nedjelju

Bez obzira na lošu igru, Englezi su s pet bodova završili na prvom mjestu u svojoj skupini, ispred Danske i Slovenije koje su također prošle dalje te Srbije koja je ispala. Engleska će u osmini finala igrati u nedjelju u Gelsenkirchenu, a svojeg narednog protivnika za sada još ne zna.




U protekloj klupskoj sezoni, Foden je u svojim naletima s desnog krila bio jedan od najjačih igrača Manchester Cityja, s 19 golova i osam asistencija u dolasku do naslova u engleskom Premiershipu, u kojem je prošle sezone odigrao 35 utakmica. Sveukupno je imao 27 golova i 12 asistencija u 53 nastupa u svim natjecanjima.

Hrvatska opet pobjegla Srbima, ovo je pokazalo nadmoć Vatrenih




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.