Guliver image

Ispali s Eura pa mnoge šokirali u svlačionici, reagirala je i UEFA

Autor: Ivor Krapac

Bili su prvi u svojoj skupini, ali nakon toga, za reprezentativce Rumunjske je kraj puta na Euru došao porazom od Nizozemaca s 3:0 u osmini finala. Nisu mogli protiv reprezentacije koja je na papiru jača i to je pokazala na terenu, no očito su rumunjski igrači to primili dosta mirno, s obzirom na scenu iz svlačionice koja je mnoge šokirala.

Sve je bilo uredno, bila je tu i poruka zahvale domaćinu nakon utakmice osmine finala u Muenchenu, a reakciju je imala i UEFA na svojem službenom profilu na X-u, nekadašnjem Twitteru. Pokazali su primjer kakav je lijepo vidjeti, što nije zaobišla niti krovna europska nogometna organizacija.

“Savršeni gosti. Nakon svoje eliminacije s Eura 2024., rumunjska reprezentacija ostavila je svoju svlačionicu potpuno urednom, s dirljivim pismom za svoje njemačke domaćine”, stoji u objavi krovne europske nogometne organizacije. Dodaje se i što su to Rumunji napisali u svojoj poruci.

Zahvala Nijemcima

“UEFA Euro 2024. bilo je jedno od najvažnijih iskustava u našoj nogometnoj povijesti, a veseli nas što je to bilo na pozornici koju je postavila Njemačka. Svaka utakmica, svaka emocija i svako iskustvo su nas zbližavali oko čarolije nogometa”, stoji u pismu Rumunja.




“Odlazimo iz Njemačke znajući da smo dali sve za Rumunjsku, sretni smo zbog svega što smo ovdje doživjeli. Bila je čast biti dijelom velike europske nogometne obitelji”, dodali su Rumunji u svojoj poruci na oproštaju od Eura. Dodali su da za njih to nije bilo iskustvo kao da igraju izvan svoje domovine.

“Puno hvala za to što smo se osjećali kao kod kuće! Zahvalni smo za sve stadione i mjesta na trening na kojima smo bili, i oni su bili ogroman dio našeg pozitivnog iskustva na Euru 2024.” zaključili su Rumunji u svojoj poruci na oproštaju od velikog turnira u Njemačkoj.

Legenda ogoljela istinu oko Vatrenih do kraja: ‘Bili smo bahati, a Dalić je ovdje najviše pogriješio’




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.