Foto: Vlado Kos/CROPIX

Igrač s Kosova zgrozio Srbe, pogledajte što je bivši Osječanin napravio nakon Hrvatske

Autor: I.K.

Traju reakcije na utakmicu u kojoj je Hrvatska u Hamburgu ispustila pobjedu protiv Albanije, a poslije 2:2 u drugom kolu u skupini na Euru, ima i dosta reakcija na zbivanja mimo igre. Takvi odjeci dominiraju ponajprije na portalima u Srbiji, gdje je u fokusu bila i prijetnja srpskog odlaska s Eura ako ne bude sankcija zbog prijetećih poruka hrvatskih i albanskih navijača upućenih Srbima s tribina stadiona u Hamburgu.

Na terenu, u fokusu je danas na nekoliko portala u Srbiji i jedan igrač koji se pamti s hrvatskih terena, nekadašnji nogometaš Osijeka Mirlind Daku, reprezentativac Albanije na Euru u Njemačkoj, a rodom s Kosova, iz Gnjilana. Daku je protiv Hrvatske ušao u završnici utakmice, a nakon što je susret završio, u albanskoj proslavi njima velikog boda primio se megafona i imao poruku koja je, kako se prenosi, bila uvredljiva za Srbe i Makedonce.

“P**ka im materina, Srbima i Makedoncima”, prenijela je makedonska stranica sport1.mk riječi pjesme koju je s navijačima poveo Mirlind Daku, a kako je ta situacija izgledala izvorno, pogledajte – OVDJE. Bilo je to usred scena kaosa izazvanih i upadom nekoliko albanskih navijača na teren u slavlju, zbog čega je moralo reagirati osiguranje.

Foto: Ante Cizmic/CROPIX

Igrao je za Kosovo

Mirlind Daku je u klupskoj karijeri puno vremena proveo u Osijeku, s prvim dolaskom u Hrvatsku još 2018. godine u drugu momčad Osječana iz kosovskog Llapija, a nakon što je nekoliko puta išao na posudbe, iz Osijeka je otišao u transferu ostvarenom prošlog ljeta, kada je za 1,2 milijuna eura prešao u ruski Rubin iz Kazanja.

Za prvu momčad Osijeka je ovaj 26-godišnji napadač imao sveukupno samo 16 nastupa u službenim utakmicama, sve u sezoni 2021./22., a učinak mu nije bio velik. Zabio je četiri gola u tih 16 utakmica, u Osijeku nikad nije bio udarna napadačka ‘igla’.

U reprezentativnoj karijeri, Daku je ranije bio u dresu nacionalne momčadi svojeg rodnog Kosova, s pet odigranih utakmica tijekom 2020. i ’21., a od prošle godine igra za Albaniju. U albanskom dresu za sada ima šest odigranih utakmica, s po jednim golom i asistencijom u tim nastupima, a za vrijeme Eura, odjeknula je i jedna njegova fotografija sa zastavom sa simbolom UCK-a, u prijevodu OVK-a, Oslobodilačke vojske Kosova.

Prijeti i kazna

Zbog situacije u kojoj ga se proziva da je pred navijačima vrijeđao Srbe i Makedonce nakon utakmice protiv Hrvatske, za 26-godišnjeg albanskog reprezentativnog napadača sada prijeti i kazna, s obzirom na to da se radi o poruci preko koje UEFA najvjerojatnije neće prijeći tek tako nakon što se obavi istraga o ovom slučaju.




Rakitić se oglasio nakon kiksa i iznenadio porukom, čudan ‘tajming’ bivšeg Vatrenog

Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.