Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Hrvatsku ‘svetinju’ Luku Modrića proglasili gubitnikom: ‘Jedan je od takvih nogometaša’

Autor: GIŠ

Kao u svakom sportu na kraju jedne faze rade se rekapitulacije viđenog na terenima pa se tako poznati nogometni portal Goal.com odlučio pozabaviti dobitnicima i gubitnicima dosadašnjeg dijela Europskog prvenstva u Njemačkoj, a na našu žalost Hrvatska se našla među gubitnicima, jer unatoč svemu nismo uspjeli proći grupu.

Reprezentacija koja je najviše impresionirala Goal.com je Španjolska, koja nas je pobijedila na otvaranju naše grupe s 3:0 i tako usmjerila cijelo naše prvenstvo. “Neke njihove igre bile su oduševljavajuće, a prava je radost gledati Laminea Yamala i Nica Williamsa u punom trku. La Roja stvarno ne bi mogli biti u boljoj formi, mentalno ili fizički, uoči osmine finala”, pišu s portala.

Pobjednici što se igrača tiče su Švicarac Xherdan Shaqiri, koji je zabio sjajan pogodak protiv Škotske i tako postao jedini igrač koji je postigao gol na posljednja tri europska i tri svjetska prvenstva. Tu je i Danac Christian Eriksen, koji je 2021. pretrpio srčani udar na terenu, a tri godine kasnije  bio je jedan od najboljih igrača grupne faze, osvojivši nagradu za igrača utakmice u dva od svoja tri nastupa, protiv Slovenije i Srbije.

Pobjednici




Među pobjednicima se nalazi i N’Golo Kante, koji nije igrao za Francusku dvije godine pa Ralf Rangnick, koji nakon Manchester Uniteda piše lijepu priču Austrije na Euru. “Ne samo da je trener, on je vraški dobar trener, što je njegova fantastična austrijska ekipa dokazala osvajanjem najteže grupe na natjecanju”, piše Gola.com.

Tu su naravno i Gruzijci, koji su prošli skupinu F, iako im nitko nije ni trunku šanse prolaska. “U Giorgiju Mamardashviliju imaju odličnog vratara u dobroj formi, Georges Mikautadze vodi u utrci za Zlatnu kopačku, dok je Khvicha Kvaratskhelia pokazao protiv Portugala da je sposoban rasturiti timove svojim munjevitim tempom i razornim driblinzima. Prije početka turnira, Gruzija je izgledala kao najslabija momčad. Ispostavilo se da su zapravo jedna od najboljih za gledanje.”

I na kraju domaćin Eura Njemačka, a Goal.com hvali atmosferu koju su napravili domaćini, dok su podjednako zadovoljni i igrom  Elfa pod Julianom Nagelsmannom. Također je pomoglo što imaju neke uzbudljive talente, s Jamalom Musialom koji je nesumnjivo, pišu s popularnog nogometnog portala.




Gubitnici

Nažalost među gubitnicima Eura našlo se ime Luke. “Teško je pronaći igrače koje svi vole, a Luka Modrić jedan je od takvih nogometaša”, piše Goal.com, koji podsjeća na potez talijanskog novinara nakon što je Hrvatska eliminirana s Europskog prvenstva. Umjesto da mu nakon utakmice protiv Italije postavi pitanje, novinar je Modriću zahvalio za sve što je pridonio nogometu tijekom godina i molio ga da nikada ne prestane igrati.

Modrić je rekao da će morati objesiti kopačke o klin jednog dana, samo nije bio siguran kada. “Ali moguće je da je Leipzig bio posljednji put da smo vidjeli Modrića na međunarodnoj sceni. Ako je tako, bio je to užasno tužan kraj. Slika Modrića kako drži nagradu za igrača utakmice bila je gotovo sablasna. Ali počast koja je uslijedila na njegovoj konferenciji za novinare nakon utakmice prilično je ilustrirala zašto će Modrić nedostajati svakom pravom ljubitelju nogometa diljem svijeta”, piše Goal o kapetanu.

Među gubitnike svrstali su i škotsku reprezentaciju, koja je najlošija reprezentacija Eura pa Ukrajinu, za koju pišu kako su učinili ponosnu ratom napaćenu zemlju protiv Belgije i Slovačke, ali glave im je došao poraz od 3:0 protiv Rumunjske. Od reprezentacija među gubitnicima je i Engleska, za koje pišu da su većinu vremena negledljiva, a svoje mjesto među gubitnicima su našli i veterani Lukaku i Ronaldo.

Dalić za Brozovića ima zamjenu ‘pred nosom’, izbornik mora ovo napraviti

Autor:GIŠ
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.