Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Hrvatska na samom vrhu neslavne ljestvice, bolji od nas su i Albanija i Srbija

Autor: K.I.

Hrvatska nogometna reprezentacija neće se rado sjećati nastupa na Europskom prvenstvu u Njemačkoj. Nije ostvaren cilj koji je zadan uoči natjecanja, plasman u drugi krug natjecanja, a navijači nisu imali prilike vidjeti niti jednu pobjedu Vatrenih u tri odigrane utakmice.

Nakon teškog poraza od Španjolske na startu (0:3) upisana su još dva remija, protiv Albanije (2:2) i Italije (1:1). A golove u potonje dvije utakmice koji su ih na kraju koštali prolaska dalje Vatreni su primali duboko u sudačkoj nadoknadi.

A ktome je Hrvatska na vrhu poretka još jedne neslavne ljestvice. Naime, iz UEFA-e su tijekom dosadašnjeg dijela Eura izrekli više od 1.2 milijuna eura kazne nogometnim savezima zemalja sudionicama Eura zbog incidenata na utakmicama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Athletic | Football (@theathleticfc)




Iza Hrvatske Albanija i Srbija

Nažalost, na prvom se mjestu nalazi Hrvatska koja je dobila čak 220.000 eura kazne, na drugom mjestu je Albanija sa 171.000 eura kazne, a u TOP 3 se nalazi i Srbija sa 166.000 eura kazne.

Ukupno je osam nacionalnih saveza kažnjeno zbog ponašanja njihovih navijača na sve tri grupne utakmice kontinentalne smotre. To su, osim dakako Hrvatske, Belgija, Mađarska, Švicarska, Albanija, Poljska, Srbija i Rumunjska. Samo tri nacionalna saveza na Euru zasad nisu kažnjena, a to su oni Španjolske, Francuske i Slovačke.

Podsjećamo, UEFA je kaznila HNS sa 105.000 eura zbog bacanja predmeta, paljenja baklji i neprimjerenog ponašanja od strane dijela hrvatskih navijača tijekom utakmice Hrvatska – Italija. Sa 87.875 eura HNS je kažnjen zbog bacanja plastičnih čaša na teren i paljenja baklja na utakmici protiv Španjolske, a kazna izrečena za utakmicu protiv Albanije je iznosila 28.000 eura.




Emotivna objava čovjeka koji je Dalmaciju prozvao srpskom, snagu za poruku skupljao je u Hrvatskoj

Autor:K.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.