Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Hrvatska još može u osminu finala na Euru, evo što se mora poklopiti Vatrenima

Autor: Gordan Šojat

Hrvatska će možda biti miljenik sreće na ovom Europskom prvenstvu, jer bilo bi uredu da nas božica Fortuna pogladi nakon dva kasna gola, koji su nam zabili prvo Albanci, a u utorak navečer Talijani.

S rezultatom 1:1 Hrvatska još uvijek nije stopostotno završila svoj put na Europskom prvenstvu, ali vatrenima će se trebati poklopiti velik broj rezultata kako bi imali mjesto među četiri najbolje trećeplasirane momčadi te samim time i mjesto u osmini finala.

U drugom susretu naše skupine Španjolska svladala Albaniju, Hrvatska je skupinu zaključila na trećem mjestu s dva osvojena boda, ali i s gol razlikom od minus tri, što znači da Hrvatska još uvijek nije završila svoj put na Europskom prvenstvu.

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Postoji nada

U sutrašnjim ogledima skupine C, koji su na rasporedu od 21 sat, Srbija bi morala izgubiti od Danske, a Slovenija bi morala izgubiti od Engleske s minimalno tri pogotka razlike. Tada bi trećeplasirana momčad iz skupine C, Slovenija, bila rangirana ispod Hrvatske u poretku trećeplasiranih momčadi.

Drugi scenarij koji bi Hrvatsku gurnuo ispred trećeplasiranog u skupini C je da Srbija pobijedi Dansku, a Engleska Sloveniju, a da pritom jedna od tih pobjeda bude s minimalno tri pogotka razlike, ali to još uvijek ne bi bilo dovoljno za Hrvatsku budući da bi ‘vatrenima’ trebalo da još jedna reprezentacija bude slabija u rang-ljestvici trećeplasiranih, a to se još jedino može dogoditi u skupini F.

Tamo treća Češka i četvrta Gruzija imaju po jedan bod, te bi, ako se Hrvatskoj ‘poklope’ rezultati iz skupine C, našoj reprezentaciji iz ove skupine trebali porazi Češke protiv Turske, odnosno Gruzije protiv Portugala jer bi i jedni i drugi ostali na jednom bodu te bili rangirani ispod naše selekcije u poretku trećeplasiranih reprezentacija.




Srpski mediji udaraju, spominju legendarnog branitelja: ‘Hrvati napravili novi skandal na Euru’




 

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.