Screenshot: HRT

Hrvatica oduševila Srbe usred Eura: ‘Zamijenila kontroverznog komentatora, gledatelji u ekstazi’

Autor: I.K.

Početak eliminacijske faze turnira na Euru u Njemačkoj je u studiju HRT-a donio i jednu novost s obzirom na to da se među komentatorima prvi put našla Tihana Nemčić Bojić, što je izazvalo reakcije u Hrvatskoj, a dolazak Nemčić Bojić u program Eura na HTV 2 imao je odjek i u Srbiji.

O tome piše Sportal, sportska stranica Blica. Sportal je ovaj potez hrvatske javne televizije stavio u kontekst Joška Jeličića i njegovih ranijih komentara na ovom Euru, pišući o tome da Jeličić više neće komentirati u studiju do kraja velikog turnira u Njemačkoj.

“Prelijepa doktorica nogometa zamijenila je kontroverznog komentatora HRT-a, gledatelji u ekstazi!” piše srpski portal o ženi u nogometnoj komentatorskoj ekipi na hrvatskoj javnoj televiziji. Joška Jeličića su ispratili s par biranih riječi zbog stvari koje o njemu pamte.

Screenshot: HRT

‘Sramno je vrijeđao reprezentativce Srbije’

“Joško Jeličić je u centar pažnje javnosti došao na ovom prvenstvu Europe kada je sramno vrijeđao reprezentativce Srbije, što je izazvalo brojne komentare. Ipak, sada je za Jeličića Euro završen, s obzirom na to da je odlučio prekinuti suradnju s HRT-om”, piše Sportal o ovoj promjeni, a pišu i o nekim detaljima iz karijere Tihane Nemčić Bojić.

“Tihana je profesorica s Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, koja je doktorirala nogomet. Igrala je nogomet do 2008. godine, kada je s 20 godina morala prestati zbog teške ozljede”, približio je Sportal hrvatsku trenericu i komentatoricu srpskim pratiteljima i pratiteljicama nogometa.

“Prešla je na futsal i usporedno počela učiti. Igrala je nekoliko godina u Italiji, a karijeru je završila u Cagliariju poslije još jedne ozljede. Svojedobno je nastupala i za hrvatsku žensku reprezentaciju. Uz Danijela Pranjića vodila je NK Trnje. Ima FIFA Pro licencu, što znači da može trenirati bilo koji klub u bilo kojoj ligi”, dodaje Sportal.

Foto: HRT/Screenshot

Jeličić pričao o Srbima

Što se Joška Jeličića tiče, u Srbiji su dosta odjeka imale njegove riječi o njihovoj reprezentaciji sredinom lipnja, prije otvaranja Eura u Njemačkoj. “Pa što se tiče Srba, i to u smislu ega i njihovih unutarnjih problema, meni je drago da su oni na natjecanju jer neće biti dosadno. Pogotovo ako u prvoj utakmici, što je očekivano, izgube”, pričao je Jeličić, spominjući prvu utakmicu protiv Engleza u kojoj Srbi stvarno i jesu izgubili, s 1:0.




“Nadam se da se neće raspasti, onda će biti puno materijala, već dugo nismo vidjeli tko je s kim, tko koga i tako… Njihov je problem što izbornik ništa ne donosi toj ekipi. Moraju imati jasniju hijerarhiju, ne u smislu tko je veća zvijezda”, govorio je Jeličić, a realno gledajući, njegove najave su se i ostvarile ako se uzme u obzir kako je rano na Euru protiv odluka izbornika Piksija Stojkovića istupao kapetan Dušan Tadić. Kasnije se pisalo i o pobuni više igrača nakon što je Srbija ispala s Eura.

“Piksi i njegove izjave, gledali smo kako psuje svog igrača u prijateljskoj utakmici, radi sve ono zbog čega oni već dugo nemaju i vjerojatno nikad neće ni imati kult reprezentacije”, dodao je Jeličić o stanju među Srbima, za koje ništa nije promijenio niti Euro u Njemačkoj.

Legenda ogoljela istinu oko Vatrenih do kraja: ‘Bili smo bahati, a Dalić je ovdje najviše pogriješio’




Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.