Instagram

Otkriveno koliko su Srbi platili let ‘hrvatskim avionom’, a ‘čišćenje’ već počelo

Autor: I.K.

Danima se nisu smirivale reakcije na slučaj da je srpska reprezentacija putovala na Europsko prvenstvo u Njemačkoj avionom na kojem su bila hrvatska državna obilježja, a sada, srpski Telegraf ima i informaciju koliko je taj let koštao Srbe. Radilo se o letu od Beograda do Muenchena, a plaćeni iznos bio je 48.500 eura.

Radilo se o čarter letu u jednom smjeru, iz glavnog grada Srbije, a u Beograd su se reprezentativci predvođeni izbornikom Draganom Stojkovićem vratili na letu Air Srbije, nacionalnog zračnog prijevoznika, objavio je srpski Telegraf. Ono što se zbivalo na odlasku je, pak, izazvalo bijes srpskog predsjednika Aleksandra Vučića.

Izbila je afera zbog aviona na kojem su bila nacrtana hrvatska državna obilježja, a o ljutitoj reakciji predsjednika Srbije govorila je Ana Brnabić, nekadašnja predsjednica srpske Vlade, sada čelnica Skupštine Srbije. “Da, to je istinita priča. Sramota je, Vučić je bio izuzetno ljut. Mi imamo našeg prijevoznika Air Serbia, svi putujemo tom kompanijom. Kad sleti avion da se vidi Air Serbia, to je naš ponos”, rekla je Brnabić dok je bila gošća u programu Happy TV-a.

Krivci se tražili

Poslije izbijanja afere, tražili su se krivci, a nakon povratka reprezentacije u Beograd, već je počelo ‘čišćenje’ u krovnoj srpskoj nogometnoj organizaciji. Jovan Šurbatović, glavni tajnik Nogometnog saveza Srbije, najavio je odlazak s te dužnosti, ali očekuju se i druge promjene.




Među njima, na portalima u Srbiji su proteklog tjedna već objavili da odlazi i izbornik Dragan Stojković, koji se također javno izjasnio u slučaju leta iz Srbije u Njemačku u avionu s hrvatskim državnim obilježjima.

“To sam kasnije čuo. Neka komentator ima posao. Zašto bih se ja kao trener time bavio? Niti organiziram niti me to zanima”, poručio je legendarni Piksi, poznat i popularan zbog svojih slavnih igračkih dana, ali zbog posla koji je obavio na klupi reprezentacije, u Srbiji sada ipak puno manja legenda nego ranije.

Srbi ugledali ‘bratsku’ poruku na tribinama, pojavila se na neočekivanom mjestu




Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.