AP Photo/Antonio Calanni / Guliver Image

Englezi su se jedva provukli, sada bi mogli patiti zbog gluposti junaka koji ih je spasio

Autor: K.I.

Kroz iglenu uš provukla se u nedjelju navečer engleska nogometna reprezentacija u četvrtfinale Europskog nogometnog prvenstva. Slavio je ‘Gordi Albion’ s 2:1 protiv Švicarske u utakmici u kojoj su gubili 1:0 sve do pete minuta sudačke nadoknade.

Onda je Jude Bellingham škaricama zabio za izjednačenje i produžetke. Učinio je to spektakularnim škaricama, ali potez nakon postignutog gola nije bio nimalo spektakularan. Uhvatio se za međunožje, činilo se kao da pokazuje prema slovačkoj klupi.

Na društvenim mrežama pokušao se Bellingham opravdati kako je riječ bila o “šali između prijatelja”, ali rijetko tko je povjerovao u takvo objašnjenje. Zbog svoje “geste”, Bellingham bi mogao biti kažnjen jednom utakmicom neigranja, a UEFA je zbog svega pokrenula istragu.




Čeka ga suspenzija?

Ukoliko iz krovnog tijela europskog nogometa ustanove da je Bellingham prekršio ‘osnovno pravilo pristojnog ponašanja’ prijeti mu jedna utakmica suspenzije. Riječ je o četvrtfinalu protiv Švicarske koje je na rasporedu 6. srpnja.

Podsjetimo, Slovaci su Engleze imali ‘na konopcima’ i vodili su 1:0 golom Ivana Schranza iz 25. minute. Ali nisu uspjeli i obraniti stečenu prednost i neuvjerljivi Englezi su se uspjeli spasiti.

Prvo je Bellingham spomenutim golom donio izjednačenje, da bi kapetan Harry Kane na samom startu produžetka glavom nakon asistencije Ivana Toneyja postigao gol za 2:1 i pobjedu. Ne treba posebno naglašavati koliki bi izostanak Bellinghama bio hendikep za Engleze. Iza njega je sjajna sezona u Realu u kojoj je upisao 23 pogotka i 13 asistencija u 42 utakmice, dok je na Euru osim Slovacima zabio i Srbiji.




Modriću je u ponoć istekao ugovor s Realom, par sati kasnije zapečaćena mu je sudbina

Autor:K.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.