Foto: Ante Cizmic/CROPIX

Englezi istaknuli glavni problem Hrvatske, Španjolci emotivni zbog Modrića: ‘Luka to nije zaslužio’

Autor: K.I.

Hrvatska je najbolje rangirana nogometna reprezentacija koja je Euro u Njemačkoj završila već nakon natjecanja po skupinama. Vatreni su na kontinentalnu smotru stigli kao deveta reprezentacija FIFA-ine ljestvice i nisu ispunili zacrtani cilj, prolazak u nokaut fazu natjecanja.

Upisali su izabranici Zlatka Dalića težak poraz od Španjolske (0:3), te remije s Albanijom (2:2) i Italijom (1:1). Sljedeća najbolje rangirana reprezentacija koja nije izborila osminu finala je Ukrajina koja je 24. reprezentacija na FIFA-inoj ljestvici.

A od sudionica Eura bolje rangirane od Hrvatske su tek Francuska, Belgija, Engleska, Portugal, Nizozemska i Španjolska koje su redom izborile plasman u nokaut fazu natjecanja. Zbog ovakvog rezultata na Euru Hrvatska će zasigurno pasti na najnovijoj FIFA-inoj ljestvici, ali će svoju poziciju moći popraviti već u Ligi nacija na jesen što će biti iznimno važno zbog dobivanja lakših suparnika u kvalifikacijama za SP 2026. godine.

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Kapetan u fokusu

Do novog okupljanja hrvatske nogometne reprezentacije preostala su tek dva mjeseca. Već 5. rujna Hrvatska gostovanjem u Portugalu započinje natjecanje u četvrtom izdanju Lige nacija, a u skupini 1 još se nalaze Poljska i Škotska.

A svjetski mediji se nakon ispadanja Hrvatske s Eura bave pitanjem je li Luka Modrić odigrao svoju posljednju utakmicu u dresu Vatrenih? U tekstu pod naslovom “Modrić zaslužuje drugačiji oproštaj” Marca tako podsjeća na nesretno ispadanje Hrvatske s Eura nakon primljenog gola od Talijana u osmoj minuti sudačke nadoknade.

“U dobi od 38 godina Modrić je proživio jednu od najtmurnijih noći u svojoj sportskoj karijeri. Hrvatska je ispala s Eura nakon što je u posljednjoj minuti primila pogodak protiv Italije. Ponovili su tako istu pogrešku kao što je bio slučaj protiv Albanije”, piše Marcin novinar Jose Luis Hurtado.

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Djelovao je uništeno

U tekstu Marce spominje se kako je to bio posljednji Modrićev nastup na europskim prvenstvima, a podcrtavaju koliko je bio uništen nakon posljednjeg sučevog zvižduka. Nagrada za najboljeg igrača utakmice nije mogla nimalo popraviti njegovo raspoloženje.




“Lukin govor tijela je pokazatelj uništenog sportaša. Nogometaši veličine hrvatske “desetke” zaslužuju drugačiji oproštaj. Hrvatu je na kraju uručena nagrada za MVP-a, ali postoje fotografije iz policijskih stanica na kojima su uhićenici bili sretniji”, piše Marca i zaključuje:

“Modrić se još uvijek opire najavama o povlačenju iz reprezentacije i čeka početak sljedeće sezone. Protokol La Lige kaže da se Hrvatu mora zapljeskati gdje god se pojavi.”

Screenshot/HRT

Ostajreli vezni red?

A engleski Guardian razlog za ispadanje Hrvatske pronašao je u vremešnosti njezinog veznog reda. “Možda je ovo bio jedan turnir previše za zlatnu Dalićevu generaciju, ali lako je biti general poslije bitke. Njen kraj stigao je u 98. minuti protiv Italije, a u nadoknadi su ispustili dva boda i protiv Albanije. Ipak, možda je to ono što vam se dogodi kad vam vezni red zajedno ima 99 godina, koliko je imao protiv Albanije”, piše Guardian.




‘Zločesti’ kažu da je Dalića napustila sreća, ali ‘zažmirili’ su na ključ pada

Autor:K.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.