Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Dvojica Vatrenih na popisu najgorih na Euru, stiglo je i objašnjenje

Autor: I.L.

Počela je nokaut faza Europskog prvenstva, a nažalost tamo nema Hrvatske po prvi puta od 2012. Kultni talijanski list Gazzetta dello Sport objavila je najgoru momčad grupne faze i tamo uvrstila dva Hrvata.

Tamo su uvrstili Marcela Brozovića, ali pomalo i iznenađujuće tamo se nalazi i Dominik Livaković. Talijani su poprilično detaljno objasnili svakog igrača pa tako i naša dva reprezentativca.

“U Katru je hrvatski vratar bio ključna figura. U raspucavanju s bijele točke obranio je tri jedanaesterca protiv Japana, a protiv Brazila je skinuo penal Rodrygu za ulazak u polufinale. U Njemačkoj je probušen šest puta. Nije on jedini krivac, ostali su također razočarali, ali ovo nije bio onaj Livaković iz Katra” napisali su.

Foto: Ante Cizmic/CROPIX

Pad Brozovića

Livaković je primio šest golova u tri utakmice, ali teško da je kriv za ijedan od njih, ali Talijani su rekli svoje. Isto tako i za Brozovića jer ako itko poznaje “Epic Broza” onda su oni jer je Marcelo u Interu proveo gotovo 10 godina prije nego što je ovo ljeto otišao u Al Nassr.

“Ako mislite da je novac vrijedan rizika pada forme i konkurentnosti, onda se to naplati na velikim natjecanjima. Saudijska Arabija oduzela je Brozoviću osjećaj za pozicioniranje što je bila njegova velika kvaliteta u dresu Intera. Štoviše, on je režirao igru. U utakmici protiv Italije gledali smo ga u problemima, bez mogućnosti da igra svoj stari nogomet” zaključili su.

Gazzetta dello Sport ovako je, u formaciji 4-2-3-1, sastavila najgoru momčad grupne faze: Dominik Livaković (Hrvatska) – Giovanni Di Lorenzo (Italija), Antonio Silva (Portugal), Ryan Porteous (Škotska), Andy Robertson (Škotska) –  Marcelo Brozović (Hrvatska), Sergej Milinković-Savić (Srbija) – Antoine Griezmman (Francuska), Jude Bellingham (Engleska), Ousmane Dembele (Francuska) – Dušan Vlahović (Srbija).

Luka Modrić od danas više nije član Reala, sada slijedi najiščekivaniji potez




 




Autor:I.L.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.