Guliver image

Njemačka nakon prekida i nevremena bolja od Danske: VAR ponovno u centru pozornosti

Autor: Ivan Lukač

Nogometaši Njemačke nastavljaju svoj put na domaćem Europskom prvenstvu. U Dortmundu su s 2:0 izbacili Dansku golovima Havertza i Musiale i tako se pridružili Švicarskoj među top 8.

Od samog početka Njemačka je krenula ofenzivno te su zabili već u 3. minuti, ali tada je sudac Oliver poništio gol zbog faula u napadu. Sljedećih 10 minuta također je pripalo Njemačko, no na vratima Danske briljirao je Schmeichel.

Od 20. minute vidjeli smo i bolju Dansku, a Maehle je imao najbolju priliku kada je iz okreta pucao u pored gola. Onda u 36. minuti krenula je velika kiša i grmljavina, a engleski sudac prekinuo je utakmicu što se pokazalo dobrom odlukom jer krenula je i tuča.

Španjolska ili Gruzija

Nakon prekida Njemačka je ponovno bila bolja, no otišli smo s nulom na poluvrijeme. Već u četvrtoj minuti drugog djela Danska zabija, no gol Andersena poništen je zbog zaleđa od 2 milimetra. Oku nevidljivo, ali tehnologija ne oprašta.

Kada nije zabio Andersen onda je skrivio penal i tu se VAR upleo. Igrao je Danac rukom prilikom jednog ubačaja, a Oliver je na poziv VAR-a pregledao snimku i dosudio penal kojeg je precizno izveo Havertz za 1:0 u 53. minuti. Točku na i na prolaz Njemačke stavio je Musiala koji je sjajno istrčao i na kraju mirno realizirao za 2:0 u 68. minuti.

Do kraja utakmice pokušala je Danska ubačajima, ali nije išlo te je Njemačka smirila ritam utakmice onako kako njima odgovara. Domaćini će sada gledati dvoboj Španjolske i Gruzije jer pobjednik tog dvoboja ide upravo na “elf”. Snimku susreta pogledajte OVDJE.




Talijani zapalili društvene mreže: ‘Ne mogu vjerovati da su ovi jadnici izbacili Hrvatsku’

NJEMAČKA- DANSKA 2:0




Njemačka: Neuer, Kimmich, Rüdiger, Schlotterbeck, Raum, Kroos, Andrich, Musiala, Gündogan, Sané, Havertz

Danska: Schmeichel, Christensen, Vestergaard, Andersen, Mæhle, Hojbjerg, Delaney, Bah, Eriksen, Hojlund, Skov Olsen

90- Kraj susreta, Njemačka je u četvrtfinalu.

88- Pao je ritam utakmice i dojam kao da obje momčadi samo čekaju kraj utakmice.

81- Sve adute sada Danska baca u napad i nada se golu koji će ih vratiti u igru, ali taktika se sada bazira na ubačajima u pet metara.

75- Bezidejna je Danska, Njemačka ima sve u svojim nogama.

68- GOOOOOOLLLLL! Nesporazum kod Danaca iskoristio je brzi Musiala koji je se sjurio na gol i ono što ja Havertz promašio Musiala je sada pospremio.

66- Hojlund pucao nakon sjajnog proigravanja Hojberga, ali Neuer još jednom pokazuje svoju klasu.

64- Gundogan i Andrich idu van, a na teren će za Njemačku Can i Fullkurg.

59- Kakva prilika za Njemačku. Havertz je ukrao loptu, sjurio se prema golu Danske, ali njegov pokušaj 1na1 završava tako da lopta odlazi pored gola.

58- Danska kreće prema naprijed nakon gola, svašta se može dogoditi do kraja.

53- GOOOOOLLLL! Kai Havertz s 11 metara za potpunu ludnicu na Westfallenu.

52- Kolo sreće se okreće. Andersen je zabio, VAR je poništio, a sada se VAR opet uključio, ali ovaj puta jer je Andersen igrao rukom i penal za Njemačku.

48- Zabila je Danska, ali Oliver je dosudio zaleđe i oduševio domaće navijače.

46- Evo nas u nastavku.

45- Kraj prvog poluvremena.

45- Prva opasna kontra Njemačke, Hojlund nije uspio na kraju prevariti Neuera koji spašava Njemačku.

41- Dominacija Njemačke se nastavlja, Danskoj očito prekid nije dobro sjeo.

37- Još jedna nevjerojatna obrana Schmeichela. Havertz je nadskočio sve, a Danac sjajnim refleksom spasio svoju momčad.

36- Utakmica ide dalje nakon 15 minuta pauze.

36- Utakmica je prekinuta zbog snažne grmljavine i kiše.

35- Bolja Danska u ovom periodu. Njemačka je povukla dvije kontre, ali nevjerojatno kako su zakomplicirati sve.

30- Dosta je sada pao ritam utakmice što i ne čudi s obzirom na atomski početak.

24- Neobjašnjiv pad Njemačke i Danska je to umalo kaznila. Maehle je ostao sam, lijepo se okrenuo, no nije bio precizan.

21- Sada je Njemačka posjed pustila Danskoj koja vrlo lijepo mijenja stranu, ali i dalje bez ikakvog udaraca prema golu.

16- Nastavlja se dominacija Njemačke samo u zadnjih pet minute bez velike prilike. Danska još nije ni vidjela Manuela Neuera.

11- Još jedna velika obrana danskog vratara. Havertz iz voleja puca, ali spreman je i na to Kasper.

8- Ponovno Schlotterbeck nakon kornera sada je to nekako Schmeichel iščupao.

7- Kakva bomba Kimmicha s 30 metara, ali spreman je na to Schmeichel.

4- Zabila je Njemačka, ali Oliver je odmah pokazao da gola nema iako je Schlotterbeck proslavio gol. Napravio je faul u napadu i tako spasio Dansku umjesto ražalostio.

1- Utakmica je počela.


Njemačka i Danska od 21 sat igraju susret osmine finala Eura na stadionu Signal Iduna Park u Dortmundu. Glavni sudac ovog dvoboja je Englez Michael Oliver, a pobjednik ovog dvoboja u četvrtfinalu 6. lipnja u Stuttgartu će igrati protiv boljeg iz duela Španjolaca i Gruzije.

Ove dvije ekipe zadnji put su igrali prije tri godine, a završilo je 1:1. Zadnji službeni susret odigrali su 2012. na Europskom prvenstvu kada je Njemačka slavila s 2:1 u Ukrajini.

Njemačka je skupinu prošla sa sedam bodova. Bili su bolji od Škotske i Mađarske, a bod su izvukli protiv Švicarske golom u 92. minuti. Danci su pak skupinu prošli kao drugi s tri boda i to su bili drugi tek zbog toga jer je Slovenija imala jedan žuti karton više. Odigrali su tri remija protiv: Srbije, Slovenije i Engleske.

Njemačka želi naslov

Danci su polufinalisti zadnjeg Eura dok se Njemačka nada prvoj tituli na Europskom prvenstvu koju su zadnji put osvojili 1996. u Engleskoj. Jasno pomoć domaće publike velika je stvar za “elf”. Susret počinje u 21 sat uz prijenos na HRT2, a live tekstualni pratite na našem portalu.

“Navijači će nas sigurno podržati u ovoj utakmici. Uz to, svojim smo igrama izazvali pravu malu euforiju u Njemačkoj i sada je pokušavamo proširiti. I mislim da će, ako ćemo igrati dobru utakmicu, svi navijači biti sretni i još jače će nas bodriti”, rekao je Nico Schlotterbeck, njemački reprezentativac.

”Uvijek imamo visoka očekivanja i gladni smo pobjeda. S druge strane uvijek imamo i veliku količinu poštovanja prema svakom protivniku, pogotovo kada igramo protiv velike momčadi kao što je Njemačka”, zaključio je Thomas Delaney, danski reprezentativac.

Senzacija na Euru, osvetili Hrvate i izbacili Talijane: Pogledajte šok koji ih je dotukao

 

Autor:Ivan Lukač
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.