Foto: Damir Skomrlj/CROPIX

Dalić izlazi s potpuno novom Hrvatskom, evo gdje gledati utakmicu odluke

Autor: Ivor Krapac

Došao je dan u kojem za Hrvatsku više nema natrag u borbi za prolazak u osminu finala Eura u Njemačkoj. Vatreni će s početkom u 21 sat u Leipzigu protiv Italije igrati odlučujuću utakmicu u prvom krugu, tražit će pobjedu za nastavak turnira, a za susret u kojem pada odluka, izbornik Zlatko Dalić priprema novu Hrvatsku, s drugačijim sastavom nego u prva dva kola.

Dalić je dosta toga mijenjao tijekom Eura, a sada je u igri novih prvih 11 Vatrenih, s promjenama koje dolaze u odnosu na sastav koji je istrčao protiv Albanije. Vatreni bi tako zaigrali s ovim adutima od početka: Livaković – Stanišić, Šutalo, Pongračić, Gvardiol – Modrić, Brozović, Kovačić – Mario Pašalić, Kramarić, Sučić.

“Pritisak je, ovdje smo došli sa željom proći grupu. To je povijesna utakmica koja se ponavlja. Svaka odlučuje o nečemu. Pritisak je zbog rezultata, ljudi koji dolaze za nama po cijeloj Njemačkoj, to je pritisak, prema njima. Svi želimo dobre rezultate, ali to nas ne smije sputati”, rekao je Dalić na jučerašnjoj konferenciji za novinare o stanju stvari prije Italije.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Dnevno.hr (@dnevno.hr)




‘Rezultatski minus sve mijenja iz temelja’

“Moramo biti dobri, kad je najteže pokazati pravo lice i karakter. I ne ući u rezultatski minus, to sve mijenja iz temelja”, poručio je hrvatski izbornik, dodajući i riječ-dvije o dosadašnjem nastupu Vatrenih na ovom Euru. Pričao je što je najviše nedostajalo protiv Španjolske i Albanije.

“Znamo da nije bilo dobro, nismo bili kvalitetni na lopti kao puno puta, nismo bili mirni na lopti, niti kompaktni kao prije, a onda naša igra pati. Mislim da u ove dvije utakmice nije bilo na našoj razini, ali imamo treću utakmicu protiv moćne Italije. Moramo u tom aspektu mirnoće biti bolji, puno puta smo igrali skupa, znamo se, vjerujem da ćemo to opet pokazati”, smatra hrvatski izbornik.

Za susret odluke očekuje se veliki broj hrvatskih navijača u Leipzigu, a za sve koji utakmicu prate u Hrvatskoj, televizijski prijenos bit će na HTV 2.




Jako se plašio Tuđmana: Franjo mu je spasio glavu, a ‘poklopio’ mu je da to nikad nije zaboravio

Promjene spremaju i Talijani

Bit će promjena na hrvatskoj strani u usporedbi s prvih 11 u prva dva kola, a promjene pripremaju i Talijani, kojima je za prolazak dalje dovoljan barem bod. Na talijanskoj strani, izbornik Luciano Spalletti mogao bi izvesti ovih prvih 11 u Leipzigu.

Donnarumma – Di Lorenzo, Bastoni, Calafiori, Darmian – Jorginho, Cristante – Cambiaso, Barella, Chiesa – Retegui.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.