Screenshot: Instagram/martin.erlic/paulokatusa

Dalić ga prekrižio, a onda je završio u polju: ‘Ma nije sramota ni ako skupljaš boce’

Autor: I.K.

Nakon što je Hrvatska završila nastup na Euru u Njemačkoj, većina hrvatskih reprezentativaca posvetila se odmoru prije povratka u klubove, ali za jednog Vatrenog je taj odmor i s ponešto posla. Tog posla primio se Martin Erlić, u polju, a za 26-godišnjeg stopera je radni odmor došao nakon što je na Euru pratio utakmice s klupe.

Zlatko Dalić je u Njemačkoj prekrižio Erlića iz svojih planova u posljednjem redu. Očekivao se njegov bolji status, međutim, prednost je imao Marin Pongračić, uz druge standardne adute Vatrenih. Po Dalićevim riječima, Erliću je presudila sezona u dresu Sassuola u Italiji. Njegov klub nije ostao u Serie A, prati ga nejasna klupska budućnost, što je ostavilo trag i na velikom turniru.

Radio je na polju i ranije, voli prirodu, a takvo je i obiteljsko okruženje kod Erlićevih roditelja u Tinju, u selu nedaleko od Zadra, između Biograda i Benkovca. Ranije fotografije, dok je bilo manje toplo, su stopera Vatrenih već pokazivale u poslu drugačijem od onog nogometnog.

Screenshot

Pričao o svojem djetinjstvu

Razgovarajući s Robertom Knjazom u emisiji ‘Knjaz kod Vatrenih’ na HTV-u, Erlić je pričao kako je izgledalo njegovo djetinjstvo. Postao je uspješan u nogometu, nametnuo se u Italiji i probio se do reprezentativnog dresa, no počeci su bili teški. Živjelo se jako skromno.

“Kada sam ja rođen, moji su živjeli u štali. Bile su životinje u jednoj prostoriji i od njih nas je dijelio samo jedan zid. Bilo je jako teških trenutaka, čak i skupljanja boca. Koliko danas samo Hrvata skuplja boce. Nije sramota, ali to nikada nisam rekao. Takve neke stvari volim inače zadržati za sebe”, pričao je Erlić.

“Otac me naučio da i zadnjih deset kuna podijelim s prijateljima. Uvijek mi je govorio da je bitno da me ljudi cijene, a ne da me pamte kao škrtu i sebičnu osobu. Uvijek pozdravljam svaku osobu, to radim iz poštovanja, od čistačice pa do direktora”, rekao je Erlić kako gleda na život.

 




Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Robert Knjaz (@knjazrobert)




Čeka povratak na teren

U trenucima odmora i rada u polju, hrvatski reprezentativni stoper sada čeka povratak na teren. Razgovarajući s novinarima prije Eura, na pripremama Vatrenih, govorio je o svojoj klupskoj situaciji u Sassuolu koji je sada talijanski drugoligaš. “Klub je donio neke krive odluke, kao i mi sami igrači, nikom to nije bio cilj. Nadam se da će se Sassuolo vratiti kroz godinu-dvije”, rekao je.

Ugovor ga sa Sassuolom veće do ljeta 2026., a u protekloj sezoni, imao je 32 nastupa i jedan gol u Serie A te još jedan nastup u Kupu Italije. Za Vatrene je do sada odigrao devet utakmica, sve u mandatu Zlatka Dalića. Igrao je preklani u domaćem remiju i gostujućoj pobjedi protiv Francuza te u pobjedi nad Danskom u gostima, sve u europskoj Ligi nacija, a onda i na završnom turniru, s više prilike nego nedavno u Njemačkoj.

Sada se nada povratku na nekadašnje pozicije u reprezentaciji, a treba vidjeti kako će za Erlića stvari ići dalje u talijanskom klubu koji više nije u prvoligaškom društvu.

Milanović neočekivano podsjetio na zaboravljenu Sandru koja je doživjela totalnu traumu

Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.