Foto: Damir Krajac / CROPIX

Dalić: ‘Bili smo najbolji u Europi, sad smo najgori, a protiv Albanije se dogodilo nešto čudno’

Autor: K.I.

Dan nakon remija Hrvatske i Albanije (2:2) na Europskom nogometnom prvenstvu izbornik Vatrenih Zlatko Dalić razgovarao je s novinarom HRT-a Markom Šapitom. Osvrnuo se na utakmicu protiv Albanije i najavio nadolazeći susret protiv Talijana.

“Pogledao sam utakmicu i opet sam dojma da smo odigrali dva različita poluvremena. Prvo je bilo jako loše, dok je drugo bilo puno bolje. Puno smo truda i energije uložili kako bismo se vratili u utakmicu. Vratili smo se, ali na kraju je zadnje tri minute ponovno bio trenutak dekoncentracije za 2:2 i bod. Bitno je da smo ostali živi i da imamo tu zadnju šansu”, rekao je Dalić.

Kako se Hrvatskoj dogodilo da u dvije uzastopne utakmice protiv Španjolske i Albanije odigra tako loša prva poluvremena? “Pogledao sam utakmicu s Albanijom. Prvo poluvrijeme je bilo jako loše, drugo dobro. Puno smo energije potrošili da se vratimo. rekao sam dečkima i da nam bod igra prije utakmice ako nešto pođe po zlu. Protivnik je bio motiviran, primili smo rani gol. Na SP u Rusiji smo u grupi primili jedan gol, u Kataru isto, a sad smo ih primili već pet i to sve iz naših grešaka. Ulazak u obje utakmice je bio loš. U svlačionici se dogovorimo jedno, a onda napravimo drugo i onda se moramo vaditi što nije lagano.  Ne postavimo se dobro i ne korigiramo. Primimo gol u 95. minuti iz polukontre. To je jako čudno, ali to je nogomet. Imamo dan više odmora. Dobro će nam doći. Imamo puno toga za razgovarati sad”, objašnjava Dalić.

Foto: Ante Cizmic/CROPIX

Bez kalkulacija

Okrenuo se onda Talijanima. “Moramo ostati pozitivni i shvatiti da smo dobili još jednu šansu koju moramo iskoristiti. Bili smo puno puta u takvim situacijama. Uvijek smo imali utakmicu koja nam znači puno. Sad je opet takva utakmica koja nam dođe kao nokaut utakmica. Ili jesi ili nisi. Tako ćemo je shvatiti. Bit ćemo spremni. Napravit ćemo dobru analizu da napravimo plasman i prođemo grupu.”

Hoće li biti nove šok terapije u sastavu za Italiju? “Mi smo protiv Albanije htjeli s novim igračima htjeli imati probojnost po boku i da Petković sačuva loptu ili iznudi prekršaj. Tako ćemo sad i za ovu utakmicu razgovarati i vidjeti. I dalje sam optimist i vjerujem u ove igrače. Prije deset dana smo protiv Portugala bili najbolji u Europi, a sad smo najgori. To je tako. Odigrali smo sjajnu utakmicu koja nam je dala velike ambicije. Nakon nje sam govorio da se moramo smiriti, da je Euro jako teško i nezgodno natjecanje, trenutno smo u lošoj fazi. Puno je patnje, ali bit će dobro na kraju.”

Upitan je i za komentar utakmice Španjolska – Italija? “Tko pobijedi je siguran u prolaz grupe. Sad gledamo što nama više odgovara. Pobijedi li Italija onda su sigurni i protiv nas su rasterećeni. Ako dobije Španjolska onda mi možemo biti i drugi u grupi pobijedimo li Italiju. Puno je kalkulacija, ali ono što nama igra je pobjeda jer nam ona donosi drugi krug”, zaključio je Dalić.

Incident na utakmici Srbije i Slovenije, evo zašto je kasni gol Srba zapravo jako dobra vijest za Hrvatsku







Autor:K.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.