AP Photo/Antonio Calanni / Guliver Image

Čudna kazna za najveću englesku zvijezdu, plašili su se najgoreg

Autor: Ivor Krapac

Došli smo do borbe završne osmorke na Europskom prvenstvu u Njemačkoj, a u toj borbi, reprezentativci Engleske ipak će sutra protiv Švicaraca imati na raspolaganju svoju najveću zvijezdu, Judea Bellinghama. Prijetila je kazna nakon što je bila pokrenuta istraga zbog Bellinghamove prostačke gestikulacije nakon što je Engleze spasio poraza protiv Slovaka u osmini finala, a nakon svega, određena je kazna s odgođenim učinkom.

Kazna govori da će se Bellingham trebati ‘hladiti’ u jednoj utakmici u kojoj bi inače bio na raspolaganju za Engleze, i to u roku od narednih godinu dana. Međutim, na Euru će ga engleski izbornik Gareth Southgate moći koristiti u borbi za prolazak dalje. Plašili su se u Engleskoj i najgoreg, suspenzije za Bellinghama koju bi morao odraditi već sada, no to se nije dogodilo.

Istraga se odvijala jer je Bellingham u utakmici protiv Slovaka pokazivao prema svojem međunožju usred slavlja, a to je ocijenjeno kao neprimjeren potez zbog kojeg je kažnjen i novčano. Riječ je o 30 tisuća eura koliko će morati platiti zbog svoje gestikulacije.

Engleze izvukao u sudačkoj nadoknadi

Podsjetimo, 21-godišnji suigrač Luke Modrića u dresu Real Madrida spasio je Engleze poraza od Slovaka protekle nedjelje u osmini finala. Bellingham je tada zabio za 1:1 u petoj minuti sudačke nadoknade, nakon što je istekla 90. minuta, čime je Englezima osigurao ulazak u produžetke.




Ubrzo potom, momčad koju vodi izbornik Southgate se ponovno veselila nakon što je Harry Kane rano u produžecima zabio za 2:1. Rezultat se nakon toga više nije mijenjao, Englezi su itekako odahnuli, a slično se dogodilo i nakon objave kazne za Bellinghama.

Engleska će u četvrtfinalu igrati protiv Švicarske sutra u 18 sati.

Gvardiol pozirao u suparničkom dresu: Dobio ga je nakon utakmice koja je zavarala mnoge Hrvate




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.