Foto:Screenshotyoutube

Bio je prvak Europe pa se priključio sekti, a na kraju šokirao svijet potpuno nag

Autor: Gordan Šojat

Pritisak koji stvara igranje nogometa na profesionalnom nivou ponekad zna biti previše za sportaša, od kojih neki znaju puknuti pod teretom koje nosi slava, ali i samo natjecanje. Svoju priču o usponu na vrh, a onda o padu na samo dno u autobiografiji ‘Nesretni heroj’ ispričao je nenadani europski prvak s Danskom 1992. godine Lars Elstrup, kojeg se prisjećamo u našem feljtonu.

Elstrup je bio dio reprezentacije koja je na Europsko prvenstvo došla direktno s plaže umjesto raspale Jugoslavije i u nevjerojatnom raspletu događaja postali su nenadani prvaci Starog kontinenta, a nemali obol je dao i sam Lars.

U Danskoj je postao heroj nakon utakmice s Francuskom, na kojoj je postigao odlučujući pogodak, a zabio je i penala u seriji protiv Nizozemske, ai onda se odjedanput sve promijenilo i Elstrup nije želio igrati u finalu protiv Njemačke.

Bojao se neuspjeha

“Sve je počelo dva dana prije finala. Do tada sam se jako radovao što ću igrati u prethodna četiri meča, čak i u startnoj postavi. Ali nešto se promijenilo i nisam želio igrati u finalu… Bojao sam se neuspjeha”, priznao je u svojoj autobiografiji ‘Nesretni heroj’ Elstrup.




Iz nogometa se naglo povukao godinu kasnije, kada kreće njegov preobražaj. Prvo se Lars priključio sekti i dao si ime u Darando, što znači rijeka koja teče, da bi  iz sekte bio izbačen šest godina kasnije, nakon što je uhićen jer je udario dijete na školskom igralištu.

Godine 2000. dobio je priliku da oživi svoju nogometnu karijeru u Odeneseu, ali je ubrzo odustao jer mu je klub odbio platiti probu, da bi onda slijedio najveći šok koji je obišao svijet.

Nag na igralištu

Naime, Lars Elstrup utrčao je na travnjak utakmice Randersa i Silkeborga potpuno gol te je izveo stoj na glavi, što je potpuno šokiralo sve prisutne, ali i svijet sporta. Nažalost već je prije bio uhićen nakon to je gol hodao ulicom, a i patio je od depresije pa se nije želio tuirati.

“Jako je tužno vidjeti ga ovakvog, on je jedan od heroja ovog grada”, rekao je predsjednik Randersa, kluba za koji je Elstrup igrao. No Lars je u svojoj autobiografiji otkrio kako je čist siječnja 2022. godine i da je prebrodio svoje probleme.

“Jači sam nego ikad. Podijelio sam svoj život na faze i ova zadnja faza sad traje više od dvije godine”, rekao je ‘Nesretni heroj’.

Popularni napadač imao je status božanstva u svojoj zemlji, a onda je završio na ulici kao taksist

 

 

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.