Guliver Image

Otkrivena pozadina velikog skandala u srpskoj reprezentaciji, evo zašto je Vanja potpuno ‘podivljao’

Autor: K.I.

Nakon povratka srpske nogometne reprezentacije u domovinu malo po malo na površinu izbiju skandali uz nju vezani koji su se dogodili na Europskom prvenstvu u Njemačkoj. Jedan takav osvanuo je u četvrtak na naslovnicama svih srpskih medija.

U glavnoj ulozi bio je srpski vratar Vanja Milinković-Savić koji se u Münchenu fizički obračunao s jednim navijačem. Sve se odigralo neposredno uoči utakmice odluke protiv Danske.

Telegraf piše kako je Milinković-Savić izašao u jedan lokal u koji inače izlaze Srbi koji žive u Münchenu. “Šta ćeš ti ovdje? Trebaš biti u karanteni, a ti piješ!”, navodno je rekao navijač srpskom vrataru kojem se to nije svidjelo. Uslijedile su psovke, pa fizički obračun.

AP Photo/Antonio Calanni / Guliver Image

Pozadina skandala

Dan nakon što je incident osvanuo u medijima Kurir otkriva razloge zbog kojih je uopće došlo do skandala. Navodi se kako je atmosfera u reprezentaciji narušena nakon 1:0 poraza od Engleza nakon čega su pojedini nogometaši počeli iskazivati nezadovojstvo.

“Piksi je imao autoritet ravan nuli što pokazuje i informacija da je Vanja Milinković-Savić odlučio reagirati zato što nije započeo utakmicu protiv Engleske. Umjesto da podrži kolege i stavi se u službu Srbije, on je počeo negodovati i sada je prvi žestoki udarac na atmosferu među Orlovima”, piše Kurir.

Dalje se navodi kako je nezadovoljstvo samo raslo, a da je Milinković-Savić i na treninzima pokazivao kako se osjeća bez obzira na činjenicu da je Predrag Rajković, njegov kolega, bio među najboljim pojedincima. Odlazak u lokal i obračun s navijačem bio je samo vrhunac iskazivanja nezadovoljstva.

Screenshot: Youtube

Bez pobjede uz tek jedan gol

Podsjećamo, Srbija je s Eura ispala nakon što je završila kao posljednjeplasirana u skupini C. Nakon početnog 1:0 poraza od Engleske, remizirali su sa Slovenijom (1:1) i Danskom (0:0). Milinković-Savić je inače vratar Torina, a u dresu srpske reprezentacije je od 2021. godine skupio 19 nastupa.




 




Autor:K.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.