Foto: Antonio Balic / CROPIX

Euforija u Splitu: Džeko potpisuje za Hajduk, pristao je na uvjete s Poljuda

Autor: K.I.

Proslavljeni BiH reprezentativac Edin Džeko trebao bi postati igrač Hajduka. Ranije smo pisali o želji sportskog direktora Nikole Kalinića da na Poljud dovede ovog veterana iz redova Fenerbahčea, a prema svemu sudeći čini se da će u tome uspjeti.

Tvrdi tako talijanski Mediaset koji navodi da je sve dogovoreno između splitskog kluba i 38-godišnjeg bosanskohercegovačkog napadača. Ranije smo pisali kako je Džeko dobio zeleno svjetlo iz Fenerbahčea za odlazak, a sada se spominje da je pristao i na uvjete dvogodišnjeg ugovora kojeg mu je Hajduk ponudio.

Iako je u poznim igračkim godinama Džeko je prošle sezone pokazao kako je i dalje u sjajnoj formi i da nije izgubio ‘njuh’ za gol. U 46 utakmica zabio je 25 golova i asistirao za još deset golova, a njegov Fenerbahče je završio drugi iza Galatasaraya.

Foto: Tom Dubravec/CROPIX

Dijelio svlačionicu s Kalinićem

Podsjećamo, ovog ljeta na trenersku je klupu Fenerbahčea sjeo slavni Jose Mourinho koji, čini se, Džeku nema u svojim planovima za sljedeću sezonu. Džeko je već ranije napustio klub kada je Mourinho 2021. godine preuzeo Romu. Tada je rimski klub zamijenio Interom iz Milana.

Sjajnu igračku karijeru Džeko je započeo 2003. godine u Željezničaru, nakon čega je redom igrao za Telipice, Usti nad Labem, Wolfsburg, Manchester City, Romu, Inter i od prošle godine član je Fenerbahčea. U dresu reprezentacije BiH je od 2007. godine upisao 65 golova u 134 nastupa.

Za Romu je igrao između 2015. do 2021. godine, a tamo je jednu sezonu igrao s Kalinićem. Džekin ponajbolji prijatelj inače je Senijad Ibričić, bivši igrač Hajduka i miljenik Torcide, a njegova poveznica s Hrvatskom je i činjenica da u Dubrovniku ima svoj restoran.

Joško Jeličić odustao od komentiranja Eura na HRT-u, objasnio je i razlog







Autor:K.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.