Foto: Ante Cizmic/CROPIX

Edo Pezzi zavapio: ‘Boli me to kako napadaju Modrića, ljudi on je naše zlato’

Autor: Ivor Krapac

Što dalje s Hrvatskom i kako najbolje pristupiti utakmici protiv Italije u trećem kolu na Euru, u ponedjeljak u Leipzigu, pitanje je koje je u prvom planu nakon samo jednog osvojenog boda Vatrenih u prva dva kola u Njemačkoj. Pod kritikama je dosta stvari u hrvatskoj igri, kritike ne zaobilaze niti Luku Modrića, no ima i drugačijih pogleda – koji Modrića nastoje obraniti.

S takvim stavom, u programu HTV-a pričao je Edo Pezzi, dugogodišnji poznati nogometni i sportski komentatorski glas iz Splita. Pezzi je u Studiju 4 na HTV 4 stao u Modrićevu obranu, izražavajući žaljenje što kapetan Vatrenih sada doživljava javno prozivanje.

“Bole me kritike protiv Modrića. Ima pravo loše odigrati i imati loš period, ali on je naše zlato, on je držao našu reprezentaciju. Od njegove osobnosti, obitelji, skromnosti, on želi svakome udovoljiti… A što ćete, kad smo nacija puna ekstrema”, rekao je Pezzi na HTV-u.

Foto: Ante Cizmic/CROPIX

‘Ne shvaćamo da je to ipak samo igra’

“Danas slavimo, sutra kudimo i ne shvaćamo da je to ipak samo igra. Može se svaka utakmica izgubiti. Žali me jedino ta naša igra, jedan ima loptu, drugi gledaju…”, dodao je Pezzi o tome kako vidi igru Vatrenih u kojoj su problemi bili jako vidljivi u jučerašnjem prvom poluvremenu protiv Albanije, s 1:0 u korist Albanaca nakon prvih 45 minuta.

“Ono što me ražalostilo jest da se to sve skupa komercijaliziralo. To postaje dnevni utržak. Idemo dati nešto drugačije, pa se gubi nit i fokus. Toliko smo se dugo bavili nepotrebnom stvari, a to je kazneni udarac Petkovića. To je trebalo zaboraviti i odmah krenuti prema naprijed. Tu smo se trošili, mijenjali su se komentatori iz sata u sat”, kazao je Pezzi o generalnoj slici Vatrenih.

Dalić je u želji da zadovolji balansirao, lutao je, nije bio ustrajan, nije bio hrabar da ideju sprovede do kraja. Mi smo jednostavno takav narod, idemo iz ekstrema u ekstrem i brzo zaboravimo što se dogodilo”, dodao je Pezzi prije nego je svojim riječima branio Luku Modrića.

Luka je bio otvoren

Poslije utakmice završene s 2:2 protiv Albanaca, otvoren je bio i Modrić, ne bježeći od problema u igri Vatrenih. “U prvom poluvremenu nismo bili pravi, opušteno smo ušli u utakmicu i onda je bilo teško igrati. U drugom poluvremenu smo napravili promjene i to je bilo dobro do zadnjih pet do 10 minuta, ne znam zašto smo se povukli i dopustili da nam iz nereda stvore nekoliko prilika i zabiju gol”, pričao je Modrić pred hrvatskim novinarima u Hamburgu.




“Trebamo igrati kao u drugom poluvremenu do zadnjih pet minuta. Počeli smo srljati nakon našeg drugog gola, nismo više radili ‘presing’, ostavili smo im prostor i na kraju su nas kaznili”, dodao je Modrić, koji se potom okrenuo utakmici protiv Italije u ponedjeljak navečer, s početkom u 21 sat.

“Kako god, moramo pobijediti Italiju i trebamo vidjeti hoće li nam ta eventualna četiri boda biti dovoljna. Sigurno možemo bolje i vjerujem da možemo to ponoviti protiv Italije”, kazao je kapetan Vatrenih, hvaleći kvalitetu koju imaju Talijani predvođeni njihovim izbornikom, iskusnim trenerom Lucianom Spallettijem.

Dalić je htio uvesti dvojicu, ali Modrić je presjekao: ‘Šefe, ništa ne diraj’

‘Italija je velika ekipa’

“Italija je velika ekipa, dobro su organizirani, imaju dobrog trenera i morat ćemo biti puno bolji nego danas”, nastavio je Modrić, dodajući da će Hrvatska morati obaviti analizu nastupa protiv Albanaca prije nego krene dalje. Recept iz prvog poluvremena protiv Albanije se ne smije ponoviti, a ne smije više biti ni pada kakav se Hrvatskoj dogodio u završnici susreta s Albancima.

“Sigurno da nismo zadovoljni ulaskom u utakmicu i da ćemo nešto morati promijeniti da nam se ne dogodi da opet ‘jurimo’ rezultat. Šteta što smo se povukli i dopustili Albaniji da nam zabije gol”, zaključio je Luka Modrić, govoreći o stvarima koje za Vatrene nisu bile dobre, a i njegova igra našla se na meti kritika.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.