Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Dinamo poslao ponudu za igrača koji briljira na Euru, a i trljaju ruke zbog ‘posla u sjeni’

Autor: P.V.

I dok se na Euru “zahuktava” nokaut faza, u Maksimiru tek “pale motore”. Počinje nova sezona, upravo za sutra, u ponedjeljak 1. srpnja, najavljeno je premijerno okupljanje uoči izazovne iduće sezone…

Tu će se pojaviti i igrači poput Bulata i Šutala koji su na odlasku iz Maksimira, a očekuje se dolazak i Petra Bočkaja, koji po svemu neće nastaviti u ciparskom Pafosu. Bočkaj ima neke ponude, navodno bi mogao i u Bugarsku.

Pojačanja? Raul Torrente u srijedu bi trebao doći u Zagreb, obaviti liječnički pregled i potpisati za Dinamo. Tako će Modri riješiti jednog od dva željena stopera. Također, Dinamo je Panathinaikosu poslao službenu ponudu za Adama Gnezdu Čerina, slovenskog reprezentativca koji briljira na Euru.

Foto: Bozidar Vukicevic / CROPIX

Promjene u klubu

No to nije sve, transfer Marina Šotičeka u plavi dom je pred realizacijom. Mlada nada Gabriel Rukavina ipak će kako sada stvari stoje na posudbu, jer teško da će se izboriti za minute u konkurenciji Marka Pjace i Arbera Hoxhe.

Veliku pomoć dobio je Dinamo od Ivana Leke. U svoj Standard iz Liegea dovodi Marka Bulata i Boška Šutala. Bulat odlazi na jednogodišnju posudbu uz mogućnost otkupa ugovora, za koji bi belgijski klub Modrima trebao platiti 3 milijuna eura. Šutalo pak odlazi u transferu koji vrijedi nula eura.

Dinamo je Šutala besplatno poklonio Standardu. Marko Bulat ima godišnju plaći od 500 tisuća eura, a Šutalo otprilike isto. S obzirom da je Šutalu ugovor s Modrima imao vijek trajanja do ljeta 2027 godine, Modri su odlaskom stopera uštedjeli 1,5 milijuna eura.

Evo dokle ide Vučićeva mržnja prema Hrvatskoj dok 50.000 Srba zarađuje kod ‘omraženih komšija’




Sretni zbog uštede

Kad još pridodamo i onih pola milijuna godišnje plaće Bulata, Dinamo je odlaskom ovog dvojca u Standard “zaradio” 2 milijuna eura. Hoće li to na kraju biti “zarada”, kad se samo sjetimo silne euforije oko potpisa ove dvojice igrača, vidjet ćemo, ali što drugo napraviti ako već Sergej Jakirović nije računao na – obojicu.

Daljnje čišćenje svlačionice? Dinamo nije otkupio ugovor Takura Kaneka, niti onaj Gabriela Vidovića, očekuje se i odlazak Mahira Emrelija. U Osijek je otišao Marko Soldo, na posudbu odlazi Nikola Čavlina, Fran Topić je otišao u Zrinjski, također bi druge klubove trebali pronaći Petar Bočkaj, Deni Jurić, Daniel Štefulj, Lukas Kačavenda se vraća u Lokomotivu….




Bruno Petković? Kao što smo pisali, on je puno bliže odlasku nego ostanku. Njegova klauzula od 2,5 milijuna eura vrijedi do 15. srpnja. Dakle, računica je jasna, za najkasnije dva tjedna saznat će se sve oko Petkovića. A i nije nemoguće da ostane, sve je moguće…

Autor:P.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.