Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Dalić sprema radikalan potez, ovo još nije zabilježeno: ‘Nedodirljivi’ seli na klupu

Autor: K.I.

Nakon hladnog tuša protiv Španjolske (poraz 3:0) pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom je druga utakmica u skupini na Euru, ona protiv Albanije u kojoj se pruža prilika za ispravak.

Vjeruje se kako će hrvatski izbornik Zlatko Dalić u toj utakmici napraviti nekoliko promjena u početnom sastavu u odnosu na utakmicu protiv Španjolske, a piše tako i njemački dnevnik Bild čiji novinar Roberto Lamprecht tvrdi kako ima neke insajderske informacije iz tabora Vatrenih.

“Superzvijezda ide na klupu! Bit će promjena u početnoj postavi”, piše Sport Bild navodeći kako iz udarne postave ispada Marin Pongračić zbog slabih reakcija kod dva primljena gola. Njega bi trebao zamijeniti Martin Erlić. “Također je moguće da Joško Gvardiol s pozicije lijevog beka prijeđe na stopersku poziciju, a da Borna Sosa ili Josip Juranović zauzmu poziciju lijevog beka”, dodaje njemački dnevnik.

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Na klupu seli Brozović?

“Najzvučnija promjena je izgledna u veznom redu. Superzvijezda Marcelo Brozović (31) je na udaru kritika nakon slabe igre protiv Španjolske, a umjesto njega protiv Albanije ulazi u igru Mario Pašalić“, pišu Nijemci navodeći kako je na njemu ostavilo traga igranje u Saudijskoj Arabiji.

Hrvatska će protiv Albanije bez ikakve sumnje jurišati na pobjedu, a u drugoj utakmici 2. kola u skupini će Vatreni navijati za slavlje Španjolaca protiv Talijana. To bi značilo da će Španjolci zgrabiti prvo mjesto, jer bi u slučaju remija Talijanima neriješeni ishod u posljednjem kolu s Vatrenima najvjerojatnije bio dovoljan da završe na ljestvici ispred Hrvatske.

U svim mogućim kalkulacijama po Hrvatsku je svakako loše što je prvu utakmicu na Euru izgubila sa čak tri gola razlike. U slučaju da savlada samo Albaniju svejedno ima dobre šanse za plasman dalje kao jedna od najboljih trećeplasiranih momčadi, prema nekim izračinima više od 50%. Ali idemo redom, prvo treba pobijediti Albaniju.

Popularnog Vatrenog proglasili Srbinom: ‘Pušio, pio, a probleme ispuhivao u dimu cigarete’







Autor:K.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.