Foto: Ante Cizmic/CROPIX

Dalić povukao novi potez prije Talijana, promjena plana iza šoka protiv Albanije

Autor: I.K.

Hrvatska se nakon šoka koji je donijela ispuštena pobjeda protiv Albanije u Hamburgu okreće nastupu protiv aktualnih europskih prvaka Talijana u trećem kolu u skupini na Euru u Njemačkoj, a dan nakon utakmice protiv Albanaca, Zlatko Dalić malo je izmijenio plan rada za Vatrene koji su danas trebali biti na terenu u hrvatskoj bazi u Neuruppinu.

Bio je predviđen regeneracijski trening, na kojem su na terenu trebali biti igrači koji su imali manje minuta protiv Albanije ili uopće nisu bili u akciji u jučerašnjoj utakmici u Hamburgu. Ipak, taj trening je otkazan. Svi igrači imali su slobodan dan prije nego se Vatreni bace na posao u pripremama za Talijane.

Podsjetimo, utakmica koja je sada već eliminacijska za Hrvatsku je na rasporedu u ponedjeljak u 21 sat u Leipzigu. Hrvatska mora pobijediti Talijane, a ako ne bude sva tri boda, više neće biti ni izgleda za ulazak u osminu finala barem kao jedna od najbolje četiri trećeplasirane reprezentacije po grupama. Izgledi za hrvatsku skupinu tu sada nisu dobre, kako govori nova projekcija šansi za najbolje trećeplasirane.

Treninzi u kasnijim terminima

Hrvatski reprezentativci su danas trebali biti na regeneracijskom treningu u 11 sati, a nakon što je trening otkazan, u to vrijeme je Zlatko Dalić pričao na konferenciji za novinare dan nakon utakmice protiv Albanaca. Pričao je i o kritikama na svoj račun, govoreći da se u Hrvatskoj uspjeh ne vrednuje kako bi trebao, iz njegovog kuta gledanja.




“Uvijek je moja odgovornost, ja sam taj koji je odgovoran. Kritike prihvaćam, a kad se osvajaju medalje, onda ispada da je to slučajno. S time se nosim, koliko mi Bog da, mogu se s time nositi”, rekao je Dalić dok je dobio pitanje o kritičkim istupima na njegov posao.

Nakon slobodnog dana, Vatreni će se na trening vratiti sutra, a rad na terenu zakazan je za kasno popodne, u 18 sati. U istom terminu će se u Neuruppinu trenirati i u subotu, a u nedjelju, po dolasku u Leipzig, trening Hrvatske zakazan je za 20:30 sati.

Pogledajte kako je Beograđanin nakrcao auto ‘kockicama’, a reakcije su brutalne




Promjene i ranije ovog tjedna

Što se tiče plana rada Vatrenih, promjena je bilo i ranije ovog tjedna, s treniranjem u ranijim terminima, u ponedjeljak u 15 sati i u utorak u 11 prijepodne, kako bi momčad bila što spremnija za uvjete za utakmicu protiv Albanije koja je počela u tri popodne.

Sada je Dalić odustao od treninga za igrače s manje minuta ili bez izlaska na teren protiv Albanije, a sve misli usmjerene su na pripremu za Talijane, koji će večeras u 21 sat u Gelsenkirchenu igrati protiv Španjolaca. Podsjetimo, Talijani i Španjolci ulaze u utakmicu s tri boda iz prvog kola, Italija nakon 2:1 protiv Albanije, a Španjolska nakon 3:0 protiv Hrvatske u Berlinu.

Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.