Foto: Damir Krajac / CROPIX

Dalić poslao jasnu poruku Perišiću, bio je vrlo otvoren

Autor: P.V.

Lovro Majer zabio je dva gola na Rujevici, a prvijenac za reprezentaciju postigao je Marco Pašalić. Ukupno 3:0 protiv Sjeverne Makedonije, Hrvatska je pokazala kvalitetu i nije dozvolila iznenađenja.

Zlatko Dalić, dakako, može biti zadovoljan: “Imam li prvu 11-oricu u glavi? Nemamo sve u glavi, veći dio svega toga da. Utakmica danas i ona protiv Portugala će nam poslužiti da neke stvari posložimo. Velikih dilema nema. Svaki trening je dobar, nadam se da ćemo nakon Portugala imati potpuno jasnu sliku kako ćemo igrati protiv Španjolaca, nakon Portugala ćemo konkretizirati imena i sastav.”

Ovo je rekao o Pašaliću: “Drago mi je da je Pjaca sudjelovao kod gola, a Pašalić zabio, ali moraju puno puno bolje. Njihov potencijal je velik. Pjaca je napravio proboj koji očekujem od njega, zato su oni tu. Majer je bio sjajan, rastrčan, puno dobrih paseva i loptu. Počeo je na desnom krilu pa smo ga prebacili u sredinu. Zamijenili smo njega i Baturinu. Htjeli smo vidjeti kako se Baturina snalazi desno, kada ima defenzivne zadaće koje nema u Dinamu.”

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Perišića čeka još boljeg

O Perišiću je rekao sljedeće: “Jako dobar. Čak više nego što smo očekivali. Prva utakmica s nama nakon ozljede. Pokazao je da na njega možemo računati na Euru. Mi ga čekamo još boljeg. Ivan to može i svaki dan pokazuje napredak.”

Sve je jasno oko Baturine: “Baturina je kroz Dinamo pokazao da može biti glavni igrač i nositelj igre. Htio sam njega i Kovačića kao zadnje vezne da igra u oba smjera. Najbolja pozicija mu je možda iza napadača, ali ima budućnost i kao povučeniji veznjak.”, rekao je i dodaje:

“On i Sučić su igrači koji će idućih desetak godina nositi hrvatsku reprezentaciju kada se neki igrači povuku. Mislim da su njih dvojica nasljednici ove zlatne generacije.”

Hrvatska će u subotu igrati protiv Portugala, slijedi generalka, jer u onu tamo subotu već je start Eura za Vatrene…




Autor:P.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.