Foto: Ante Cizmic/CROPIX

Dalić se s grčem obratio naciji: ‘Ma pristup je dobar, ali evo u čemu je naš problem’

Autor: Ivor Krapac

Nakon što je Hrvatska ispustila pobjedu i odigrala 2:2 protiv Albanije u drugom kolu svoje skupine na Euru u Njemačkoj, igrači su bili razočarani u svojim prvim reakcijama, a s razočaranjem je zbivanja na terenu opisivao i Zlatko Dalić u svojem prvom komentaru u programu HTV-a.

“Utakmica je bila jako teška, s dva različita poluvremena. Trgali smo se za preokret, a onda primimo gol u ‘extra timeu’, no još uvijek je sve u našim rukama. U prvom poluvremenu nismo napravili ništa, ali drugo poluvrijeme nas ohrabruje. Idemo na Italiju, pobjeda bi nas vodila dalje”, rekao je izbornik, koji je pričao i o dijelu svojeg plana za početak utakmice protiv Albanaca.

“S Joškom (Gvardiolom, op.) na stoperu na lijevoj strani smo htjeli dobiti balans, a s Petkovićem nešto više u napadu. U drugom dijelu smo bili bolji s igračima koji su življi i brži, u prvom smo bili prespori. U zadnjih pet minuta smo se išli povlačiti, došlo je do toga da nam iz polukontre daju gol, a vodili smo s 2:1”, dodao je Dalić.

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Zahvala navijačima

“Hvala navijačima koji su bili sjajni, nosili su nas i kad smo gubili i kad smo vodili. Moramo dati sve da ih ne razočaramo. Teško je kad izgubiš dva boda, normalno da je sad razočaranje”, kazao je hrvatski izbornik.

“U četiri-pet dana do Italije ćemo se podignuti. Nije bio problem u pristupu, ali protivnik da gol odmah na početku, zatvori se, onda nije išlo, igrali smo presporo i pretromo”, opisao je Dalić probleme iz prvog poluvremena protiv Albanaca.

“U drugom poluvremenu je bilo dobro, to je način kako trebamo igrati. Šteta što smo se u zadnjih nekoliko minuta previše povukli, možda je i ponestalo snage, tu je bila naša greška”, zaključio je Dalić.

Hrvatska bez pobjede u šokantnoj drami: Užas za Vatrene, kakav neobjašnjiv poklon u zadnjim minutama




Kiks je puno toga odnio

Ispuštena dva boda protiv Albanaca u sudačkoj nadoknadi na kraju utakmice stavila su Hrvatsku u situaciju da sada nema puno izbora prije trećeg kola u grupi u ponedjeljak protiv Italije u Leipzigu. Vatreni će trebati dobiti za treće ili možda drugo mjesto u grupi, a sve je moglo biti puno lakše da se protiv Albanije nije dogodio kiks s primljenim golom u sudačkoj nadoknadi.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.