Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Čuveni Hrvat oštro po Vatrenima: ‘Osjećam se ranjeno dok ovo gledam, kakva nebriga i nedisciplina’

Autor: Andrija Kačić Karlin

Hrvatska je odigrala 2:2 protiv Albanije i tako Vatreni na kontu imaju samo jedan bod nakon prve dvije utakmice na Euru. Hrvatska ovoga puta nije hit prvenstva…

“Namučio sam se gledajući i proživljvajući sve ovo, baš se čovjek može osjećati ranjeno nakon svega”, započeo nam je u uvodu komentara na utakmicu Hrvatske i Albanije (2-2) Josip Čop, nekad slavni nogometaš Zagreba, Dinama, Hajduka, Sturma, kasnije i jedan od najbitnijih ljudi našeg sporta, obnašao je dužnost glavnog tajnika i Hrvatsko nogometnog saveza i Hrvatskog olimpijskog odbora.

Bio je sjajan obrambeni igrač i zato smo ga prvo pitali kako doživljava obranu naše reprezentacije? “Ako moram biti iskren, a drugačije ne znam, onda je osnovna riječ – nediscipliniranost.”, rekao je i dodaje:

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

‘Gol djelo nebrige’

“Taj primljeni gol u sudačkoj nadoknadi zoran je primjer, ali i onaj prvi albanski pogodak djelo je posvemašnje nebrige. Čovjek sam samcat ubaci loptu, drugi čovjek sam samcat tuče glavom. Gledao sam i nisam vjerovao. Drugi primljeni gol je još nevjerojatniji, pa tip pobjegne svima iza leđa a baš ga nitko, hej nitko, ne prati.”

“Sam ubaci, Šutalo nespretno reagira, a lopta dolazi do usamljenog čovjeka negdje kod jedanaesterca, a naša trojica po dva metra od njega. Stigne se namjestiti i dati gol. Neozbiljno. Protiv Španjolske smo isto svjedočili lošim reakcijama. Tako da je to osnova sveukupnog lošeg dojma”

Ali, šansa još postoji? “Takav je sustav, da. Može se proći i kao drugi ako Španjolska dobije Italiju, ili kao dobar treći. Samo treba, “samo”, dobiti Italiju. Pustite vi sada tradiciju kako nas oni nikad nisu dobili. To je momčad koja zna igrati na rezultat, njoj se ne može dogoditi ovo što se nama dogodilo u nadoknadi protiv Albanije.”, rekao je i dodaje:

Poznati Hrvat uputio oštru kritiku Daliću: ‘Ma to me je baš najviše razočaralo’




Griješili u serijama

“I Albanci su protiv Talijana jurišali, ali nisu zabili. Zašto? Jer, Talijani nisu pogriješili. Mi smo griješili u serijama. Naši primljeni golovi su isključivo plodovi vlastitih grešaka, zato nam i jest tako teško”.

Imate li povjerenje da se ipak može u zadnjem kolu pobijediti Italija i proći dalje? “Ne, baš i nemam neke vjere. Volio bih, naravno da se varam. Odigrali smo na ovome prvenstvu dobrih dvadesetak minuta, po desetak u svakoj utakmici. Malo je to, premalo da bi me se uvjerilo kako imamo sape za odigrati životnu utakmicu protiv Italije.”, rekao je i zaključuje:




“Sve bih dao da sam u zabludi. Slika prvog poluvremena protiv Albanije mi je još u glavi. Još razumijem nesnalaženje u napadu, ali u obrani, meni to nije jasno. Jedino što je potrebno tu jest stajati usko, s dodirom kod igrača s loptom, ne dati mu disati. Nama svi koji asistiraju i zabijaju golove budu potpuno sami. S druge strane, Talijani su specijalisti u obrani, morali bi imati sjajan napadački dan i bezgrešnu obranu. Teško je u to vjerovati. Oh, kako bih volio da se varam”.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.