Screenshot: X

Čudesni Dončić odveo Maverickse u finale, pa uspjeh proslavio s ocem: Odmah su se počastili

Autor: K.I.

Košarkaši Dallas Mavericksa uvjerljivo su izborili plasman u finale NBA lige savladavši u petoj utakmici finala Zapada u gostima protiv Minnesota Timberwolvesa 124:103. Tako su ukupno u seriji slavili 4:1, te će se za naslov boriti protiv Boston Celticsa.

Dallasu je ovo treće veliko finale u povijesti, prvo nakon 2011. godine kada su na krilima Dirka Nowitzkog i stigli do jedinog naslova, a do velikog uspjeha vodio ih je tko drugi nego Luka Dončić.

Sjajni Slovenac odigrao je novu čudesnu utakmicu za Maverickse. Ubacio je ukupno 36 poena, a čak 20 u prvoj četvrtini u kojoj su gosti došli do 16 poena prednosti (35:19).




Proslava u društvu oca

Na kraju treće dionice igre bilo je 97:73 za Dallas, a Minnesota u nijednom trenutku nije ozbiljno zaprijetila Mavericksima. Dončić je uz 36 poena imao i 10 skokova i 5 asistencija, a sjajnu pomoć imao je u Kyrieu Irvingu koji je također zabio 36 poena.

U redovima Minnesote najbolji je bio Karl-Anthony Towns koji je utakmicu završio s 28 poena i 12 skokova. Anthony Edwards također je završio s 28 poena.

Plasman u finale Dončić je proslavio u društvu svog oca. Dvojac si je dao oduška ispijanjem pive. Nema sumnje, zaslužio je. Dončić će u finalu loviti svoj prvi NBA naslov. Prva utakmica finalne serije na rasporedu je 7. lipnja, a prednost domaćeg parketa imat će Celticsi.




Tako to radi ‘tata’ Modrić: ‘Luka je ošamario sina u Realu, uvodi red u svlačionicu’

Autor:K.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.