Foto: Srdjan Vrancic/CROPIX

Hrgoviću je dosta ‘šamaranja’, najbolji Hrvat ima plan za veliku završnicu karijere

Autor: Ivor Krapac

Nakon što je dugo čekao pravu borbu, a još uvijek čeka svoju šansu za napad na svjetski teškaški naslov, Filip Hrgović se tome može približiti ako ove subote kasno navečer po našem vremenu svlada Daniela Duboisa na priredbi u Saudijskoj Arabiji. Za 31-godišnjeg Zagrepčanina će to biti veliki izazov, a za IFL TV, otkrio je svoj plan koji seže i dalje od toga.

“Idem po pobjedu u subotu, a onda ću ići na Wembley uništiti Joshuu. Nakon toga čekam pobjednika revanša između Usika i Furyja, a potom ću se umiroviti. To je moj plan za narednih 12 mjeseci. Nakon njih odlazim”, kazao je najbolji hrvatski teškaš kojem će novi izazov biti Daniel Dubois u subotu u Rijadu.

Hrgović će u taj meč ući sa 100-postotnim učinkom u profesionalnim vodama, sa 17 pobjeda u svojih 17 nastupa, 14 prekidom borbe. Dubois, pak, ima 20 pobjeda i dva poraza na svojem dosadašnjem putu u profesionalnoj karijeri. Od 20 dobivenih mečeva, 26-godišnji Britanac ih je 19 imao prekidom borbe.

Vjeruje u nokaut

U najavi meča protiv Duboisa, Hrgović je kazao kako vjeruje da će dolazeću borbu riješiti prekidom. “Naporno radim, posljednjih 18 godina živim za ovo. Dat ću sve od sebe. Vjerujem da ću nokautirati Daniela Duboisa, ali u boksu nikad nisi siguran”, kazao je 31-godišnji Zagrepčanin za IFL TV.




Dao je i svoj pogled na moguće prednosti u odnosu na Duboisa. Vjeruje da od Britanca udara snažnije, vjeruje u svoju veću brzinu, u iskustvo iz ringa i u boksačku inteligenciju, no svjestan je i opasnosti koje predstavlja Dubois koji je najveći dio svojih mečeva riješio nokautom.

Izazov će biti velik s obzirom na to da je Dubois tijekom karijere već rušio većinu svojih protivnika, a pamti i držanje svjetskog naslova u organizaciji WBA tijekom 2022. i prošle godine. Ipak, Hrgović vjeruje u svoje jake strane u ringu, a nakon toga, ima plan i za nastavak karijere poslije subotnjeg meča u Rijadu, dakako, ako dođe do pobjede nad 26-godišnjim Britancem.

Babić udario žestoko po Filipu Hrgoviću: ‘Ma on je totalni idiot, baš je prirodno glup’




Drugi rade svoje planove

Hrgović vjeruje u pobjedu nad Duboisom i najavljuje naredne korake, a kao što je i do sada bio slučaj u njegovoj karijeri, drugi boksači vrte drugačije planove i postavljaju svoje ciljeve mimo 31-godišnjeg Zagrepčanina. Zbog toga za najboljeg hrvatskog teškaša još nema napada na svjetski naslov, a sada, oko Hrgovićevih planova se vrte i planovi drugih boksača iz svjetskog vrha.

Za početak, ako svlada Duboisa, naredni izazov bio bi susret s Anthonyjem Joshuom u Londonu, najvjerojatnije za svjetski naslov po IBF-u. Kasnije bi na red mogao doći bolji iz revanša u kojem će jedan na drugog ići Oleksandr Usik i Tyson Fury, no sve ovisi o putu kojim će Hrgović ići prije toga. Za početak, na redu je subotnji meč u saudijskom Rijadu.

 

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.