Foto: Zeljko Hajdinjak/CROPIX

‘Bomba’ s Maksimira, Dinamo radi na dolasku velikog napadača

Autor: Ivor Krapac

Dinamo je uoči očekivanja odluke hoće li novu europsku sezonu početi u završnom pretkolu Lige prvaka okrenut poslu koji na Maksimiru planiraju obaviti u ljetnom prijelaznom roku, a tu se priprema i jedna ‘bomba’, potencijalni dolazak velikog strijelca Ramona Miereza iz Osijeka među zagrebačke Plave.

O takvom planu pišu Sportske novosti. Mierez je ponovno zanimljiv na Maksimiru i priprema se teren za njegov dolazak, a sve se odvija nakon što je ranije već bio u igri za potencijalni transfer iz Osijeka u Dinamo. Ipak, ostao je s Osječanima s kojima je u nedavno završenoj sezoni bio vodeći strijelac SuperSport HNL-a.

Mierez je sezonu završio s 19 golova u prvenstvu, a sada je u igri za ulogu potencijalnog nasljednika Brune Petkovića u dresu Dinama, u slučaju da Petković ode s Maksimira, kako su objavile Sportske novosti. Na Maksimiru se radi i na drugim poslovima, a jedan od njih bi vratio Marka Pjacu među zagrebačke Plave.

Foto: Damir Skomrlj / CROPIX

Pamti se veliki transfer

U Pjacinom slučaju, u Dinamu se pamti veliki transfer u kojem je 2016. otišao u Juventus uz odštetu od 29,4 milijuna eura. Iz Juventusa je išao na niz posudbi, a klub je napustio proteklog ljeta kada se vratio u Hrvatsku, bez odštete u Rijeku. S Riječanima ima ugovor koji traje još dvije godine, do ljeta 2026.

Dinamo bi povratkom Pjace na Maksimir puno dobio u prodorima po krilu i ‘udarima’ iz drugog plana, na način koji je 29-godišnjeg jakog aduta Rijeke vratio i u hrvatsku reprezentaciju s kojom je u igri za odlazak na Euro u Njemačkoj. Dok traju pripreme Vatrenih, odlučuje se i o Pjacinoj budućnosti u kojoj je u igri njegova nova epizoda u Dinamu.

Što se europskih planova na Maksimiru tiče, Dinamo će pratiti finale Lige prvaka u kojem će se u subotu na londonskom Wembleyju sresti Real Madrid i Borussia Dortmund. Zagrebački Plavi navijat će za pobjedu Reala s obzirom na to da bi za momčad Sergeja Jakirovića to značilo europski početak nove sezone u završnom pretkolu Lige prvaka.

Preljubnički skandal uništio snove Srbije: Rješavao je žene prijatelja, i Vučić se hvatao za glavu




Puno novca u igri

Bude li izravno u završnom pretkolu Lige prvaka, za Dinamo to može donijeti barem 15-ak milijuna eura i u slučaju da u Ligi prvaka ne prođe kvalifikacijsku prepreku. U tom slučaju, slijedio bi nastavak puta u Europskoj ligi, a tu bi za Dinamo došlo 15-ak milijuna eura već u startu, bez osvajanja dodatnog iznosa za rezultate u drugom najjačem klupskom natjecanju ‘pod kapom’ Uefe.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.