Foto: Jakov Prkic / CROPIX

Bivši hrvatski nogometaš skupljao boce da preživi, pogledajte trenutak koji je mnoge rastužio

Autor: P.V.

Srpanj je tradicionalno mjesec kad više razmišljamo o godišnjim odmorima, a za splitsko područje postao je sinonim za – Ultru. I upravo od tamo nam je došla jedna priča koja nas je realno, jako rastužila, opomena kako nekad i neke legende mogu teško završiti…

U teškim vremenima za mnoge u Hrvatskoj, tužne i teške priče pogađaju i bivše sportaše, a među njima, i nogometaše koji su svoj put na terenu gradili i u vodećim hrvatskim klubovima. Jednu takvu priču o teškom razdoblju dočarala je slika koja je bila zabilježena nakon prošlogodišnjeg izdanja splitske Ultre, poznatog festivala kojim dominira elektronska glazba, a posjetitelji su uglavnom mladi.

Za one starije, akcije ponekad bude nakon što sve prođe, a takav slučaj imao je i Higin Matavulj, koji je u svojim igračkim danima na terenu bio prvotimac Hajduka, s jednim zabilježenim nastupom u službenoj klupskoj statistici, i to u prijateljskoj utakmici. Matavulj je lani sa 75 godina nakon što je poznati festival napustio Split imao posla s vrećom u rukama, a u tu vreću skupljao je boce kako bi zauzvrat dobio novac za lakše preživljavanje.

Foto: Jakov Prkic/CROPIX

Može se naći dovoljno

“Ovdje sam od 5:15 ujutro u obilasku. U sat i pol vremena sam nakupio dvije vreće, sad je na redu treća”, govorio je bivši Hajdukov igrač za Slobodnu Dalmaciju o svojoj akciji nakon održavanja Ultre, u situaciji u kojoj su se na posao bacili i zaposleni u splitskoj Čistoći.

Bilo je tada posla u raščišćavanju nereda i u prikupljanju smeća, no za neke, uključujući i za nekadašnjeg igrača Hajduka, ostalo je u tom neredu i dovoljno materijala da se može napuniti više vreća, a zauzvrat se može pojačati mirovina koja je za mnoge mizerna.

S obzirom na to koliko ljudi dolazi na Ultru i što sve ostave za sobom, poznati festival koji uglavnom okuplja mlade je za skupljače boca pravi ulov, ali pokazuje i taj, tužni dio hrvatske svakodnevice, pa i u slučaju splitskog umirovljenika koji je bio igrač Hajduka.

Foto: Sasa Buric/CROPIX/Bivši nogometaš Hajduka skuplja boce, trenutak koji je mnoge rastužio




Autor:P.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.